L'alemany Nico Rosberg va reforçar ahir el seu liderat en el mundial de Fórmula 1 després de guanyar el Gran Premi d'Alemanya, disputat ahir al circuit de Hockenheim, on l'asturià Fernando Alonso va acabar cinquè. Rosberg va sortir des de la pole amb el seu Mercedes i va liderar la prova des de l'inici, guanyant després de recórrer les 67 voltes en la pista alemanya (de 4.574 metres), en un temps d'una hora, 33 minuts, 42 segons i 914 mil·lèsimes, a una mitjana de 195,2 km/h. L'alemany lidera ara el mundial, que va traspassar l'equador a Alemanya, amb 190 punts, catorze més que Hamilton, mentre que Ricciardo és tercer, a 84, i Alonso quart, a 93.

L'alemany va guanyar per davant del finlandès Valtteri Bottas, de Williams, que va repetir el segon lloc que havia aconseguit a Silverstone fa dues setmanes, i del seu company a Mercedes, l'anglès Lewis Hamilton, que va protagonitzar la remuntada del cap de setmana i va ser tercer després de començar des de la vintena posició. Bottas es va confirmar com una de les revelacions de la temporada després de defensar la segona posició, i va recordar els bons temps de l'equip Williams. Des del 2003 que l'escuderia no celebrava tres podis seguits, quan ho va aconseguir el pilot colombià Juan Pablo Montoya.

Per la seva banda, el pilot de Ferrari Fernando Alonso va acabar en cinquè lloc, entre mig dels dos Red Bull, per darrere de l'alemany Sebastian Vettel i per davant de l'australià Daniel Ricciardo. L'alemany Nico Hülkenberg, de Force India, va arribar setè, i l'anglès Jenson Button, que -com que Hamilton no havia pogut participar en la Q2- va ser vuitè, per davant del seu company a McLaren, el danès Kevin Magnussen.

Aquest últim va protagonitzar un accident -sense grans conseqüències- en la sortida, en què va xocar contra Felipe Massa, que es va haver de retirar i va perdre una bona oportunitat d'acabar en el podi, ja que sortia des de la tercera posició al circuit alemany de Hockenheim.