La selecció estatal masculina de waterpolo va perdre ahir dilluns davant Sèrbia per 8-6, un resultat que l'aparta de la lluita per les medalles en l'europeu de Budapest. Ja es preveia un partit complicat per a Espanya davant l'actual campiona d'Europa. Els de Gabi Hernández necessitaven guanyar per classificar-se entre les tres primeres seleccions del seu grup i poder-se lluitar després pels metalls. També els valia l'empat a més de vuit gols, sempre que Croàcia perdés el seu partit contra Hongria. I no es va donar cap de les dues opcions, així que Espanya s'haurà de conformar amb lluitar per la setena plaça.

El duel va començar amb Sèrbia manant. Un parcial de 2-0 va posar als balcànics per davant però Espanya va reaccionar i va aconseguir igualar l'electrònic abans d'acabar els primers vuit minuts. En el segon parcial, els àrbitres van anul·lar el que hauria estat el 2-3. El que sí que va pujar al marcador va ser el 3 a 2, resultat amb el qual es va arribar al descans. Espanya va arribar a la part decisiva només amb un gol per sota (4-3). La darrera part va decidir el partit amb quatre gols per als balcànics, inapel·lables en la seva faceta ofensiva; en aquesta part, Espanya va anotar tres gols.

Al final, derrota i quart lloc en el grup B per a Espanya, que no lluitarà per les medalles. Com a molt, els de Gabi Hernández podran optar a la setena plaça, que a més atorga un bitllet per disputar el proper Mundial de Kazan el 2015.