El Gipuzkoa Basket ha arribat a un acord amb el tècnic Jaume Ponsarnau, ex del Bàsquet Manresa, per dirigir l'equip basc les dues properes temporades.

Ponsarnau, de 43 anys, va arribar dilluns de Grècia, on va dirigir la selecció estatal sub-20, que va aconseguir una brillant segona posició en el Campionat d'Europa de la categoria. L'entrenador català, que serà presentat avui a Sant Sebastià, va passar aquesta temporada passada sense entrenar cap club després d'onze temporades a l'equip manresà; va iniciar-se al CN Tàrrega, la seva ciutat natal, i va fer el salt a l'ACB el 2003 com a ajudant de Ricard Casas al Bàsquet Manresa. La seva oportunitat com a primer tècnic li va arribar el 2006, com a substitut d'Óscar Quintana, amb l'equip a la LEB i que va aconseguir l'ascens a l'ACB aquella mateixa campanya.

Després va entrar al quadre tècnic de la Federació Espanyola de basquetbol com a seleccionador sub-20 masculí i ajudant del combinat absolut. Precisament, per incompatibilitat, Jaume Ponsarnau no podrà estar al costat de Juan Antonio Orenga de cara al Mundial que s'ha de celebrar aquest estiu a Espanya. El seu lloc serà ocupat per Sito Alonso, curiosament, l'entrador que va dirigir la passada campanya el Gipuzkoa Basket, la nova destinació de Ponsarnau. Precisament, ahir mateix, Orenga va agrair "el gran treball realitzat per Jaume Ponsarnau". Amb aquests mateixos termes s'hi va referir el president de la Federació Espanyola, José Luis Sáez: "expresso el meu reconeixement a la feina feta per Ponsarnau, que sempre serà dels nostres. Li desitjo èxits en la seva nova etapa professional".