Josep Antoni Hermida (Multivan Merida) afrontava el repte del Campionat d'Espanya amb moltes expectatives després d'un mes allunyat de l'alta competició. Després de guanyar de nou el títol en superar Carlos Coloma i Iván Álvarez, el corredor ceretà de trenta-cinc anys va demostrar estar en un bon nivell de cara al tram decisiu de temporada.

Quina sensació té després d'haver guanyat altre cop l'estatal després d'haver estat gairebé un mes sense competir?

És molt bona, sobretot perquè feia gairebé un mes que estava aturat. Necessitava descansar i aquest temps d'aturada m'ha anat molt bé perquè portava molts quilòmetres a les cames. Afrontava el campionat amb la incògnita de saber si tindria bon nivell competitiu i s'ha demostrat que sí.

Des d'un bon inici va semblar que tenia la cursa controlada...

Vaig intentar aprofitar al màxim els trams revirats i usar més la tècnica que la força, però en un esport com la bicicleta de muntanya no et pots refiar ni un moment perquè pots tenir una punxada, per exemple, i perdre qualsevol possibilitat. El circuit de Panticosa és molt tècnic i complicat. T'exigeix estar molt concentrat. Vaig estar concentrat al màxim des del primer metre fins al darrer. Sabia que si sortia al màxim tindria les meves possibilitats, com així va ser. També vaig saber aprofitar els problemes tècnics de Sergio Mantecón