El polonès Rafal Majka, líder de la muntanya, va aconseguir ahir al cim de Pla d'Adet la seva segona victòria al Tour, després d'haver guanyat a Risoul, als Alps, tres dies abans. L'italià Vincenzo Nibali es va consolidar al liderat i el murcià Alejandro Valverde va salvar el segon lloc per poc més de mig minut de diferència.

En la lluita per la general, Valverde va quedar despenjat en l'atac final de Jean-Christophe Peraud a la pujada del Pla d'Adet, de categoria especial. El corredor de Movistar, però, va aprofitar l'ajut dels seus companys Jesús Herrada i Jon Izaguirre per limitar els danys i mantenir el segon lloc.

Valverde té ara 34 segons al darrere el francès Thibaut Pinot, tercer, i disposa de 42 segons sobre el referit Péraud. També pot lluitar pel podi el francès Romain Bardet, a 2.08 de Valverde. En la zona davantera, Majka es va escapar i va aconseguir 9 segons sobre l'italià Giovanni Visconti i 46 sobre el líder, NIbali, que ara té 5.26 respecte de l'espanyol.

Avui es corre l'última etapa pirinenca, entre Pau i Hautacam, amb la pujada al Tourmalet, situat 95 quilòmetres abans de la meta, i l'ascensió final a la referida Hautacam, totes dues de categoria especial.