El Barça iniciarà la temporada davant dels seus aficionats amb un partit que l'enfrontarà a l'Elx, mentre que l'Espanyol ho farà al camp de l'Almeria. Aquesta primera jornada es jugarà el cap de setmana del 23 i 24 d'agost, i l'Atlètic de Madrid, l'actual campió, disputarà un derbi madrileny al camp del Rayo Vallecano. Per la seva banda, el Reial Madrid començarà a casa, davant el Còrdova.

El sorteig va ser capritxós, i va situar el primer clàssic entre el Barça i el Madrid en el darrer cap de setmana d'octubre, en la jornada 9, just la primera en la qual podrà jugar Luis Suárez, ja que és quan finalitza la seva sanció. En el primer cap de setmana de desembre, el conjunt blaugrana rebrà l'Espanyol en el derbi català.

Sorteig a la lliga Adelante

Ahir a la tarda també es va celebrar el sorteig del calendari de la lliga Adelante, amb quatre equips catalans presents. El Girona i el Sabadell debutaran a casa, davant del Racing de Santander i el Betis respectivament, mentre que el Barça B s'estrenarà al camp de l'Osasuna, i el Llagostera viatjarà fins a Las Palmas per iniciar el seu somni de jugar a Segona Divisió.