Cinc anys després, el Barça va presentar un central. Però lluny del que es podia esperar després de tants anys d'espera, l'arribada del francès Jéremy Mathieu no ha generat un clima d'optimisme i alegria entre l'entorn blaugrana. Una mostra és l'escàs nombre d'aficionats que van assistir a la presentació del central: entre 250 i 300 es van apropar a la gespa del Camp Nou per veure'l amb la seva nova samarreta.

On sí que hi va haver un ple d'assistència va ser a la sala de premsa, on els periodistes esperaven amb ganes l'aparició del secretari tècnic del club, Andoni Zubizarreta, més que la de Mathieu, el teòric protagonista del dia. Els va acompanyar el vicepresident esportiu Jordi Mestres, sense gaire protagonisme.

L'exdefensa del València va assegurar que ve per jugar de central, però que és "polivalent" i que serà l'entrenador el que decidirà. Sobre la pressió de jugar al Barça, el francès va afirmar que "aquí hi ha molta pressió pels resultats, però estic preparat per això i per lluitar pel club". Mathieu, que va coincidir amb Jordi Alba al València, va assegurar que aquest li ha "parlat molt bé del club i m'ha dit que em sentiré molt còmode".

Qui no es va sentir tan còmode va ser Zubizarreta, que va haver de respondre a diferents preguntes que qüestionaven la dificultat que ha tingut per fitxar un central en els darrers anys. El secretari tècnic va intentar centrar el tema en Mathieu, de qui va dir que "no només hem fitxat un gran central, sinó també un gran futbolista". Per acabar, va assegurar que "fins al 31 d'agost tenim temps perquè passin coses", fet que deixa la porta oberta a entrades i sortides de jugadors en les properes setmanes.