Els qualificatius per lloar la voracitat competitiva del ceretà Kilian Jornet comencen a esgotar-se. El corredor de Salomon, una setmana més, va aconseguir la victòria. Ahir va ser al Giir di Mont, on, a més a més de guanyar, va polvoritzar el rècord de la cursa. I ja són sis els triomfs consecutius de Jornet, que va completar el recorregut amb un temps de 3h 12' 36'', gairebé set minuts menys que l'anterior plusmarca que estava en possessió des del 2012 de Tòfol Castanyer, qui ahir va ser sisè després de caure en el traçat.

Kilian Jornet va sumar, d'aquesta manera, la seva cinquena primera posició al Giir di Mont, una cursa de muntanya de 32 km i 2.400 metres de desnivell acumulat. Van completar el podi el romanès Ionut Zinca i el noruec Thor Ludvigsen, que va ser tercer. Poc va importar ahir que encara no feia dues setmanes Kilian Jornet es proclamés vencedor a la mítica Hardrock 100 de Colorado (també amb rècord inclòs) i que fa una setmana el cansament tampoc no li passés factura a la Dolomites Skyrace, on també es va adjudicar el triomf. Al Giir di Mont, el ceretà va liderar la prova des del començament i fins al final.

En els primers quilòmetres, va estar acompanyat d'un petit grup de corredors, entre els quals hi havia Ionut Zinca i Zaid Ait Malek; a partir de l'equador de la prova, Jornet ja va córrer en solitari i va imprimir un ritme frenètic que el va portar a polvoritzar el rècord de la cursa que tenia el mallorquí Castanyer.

Al final de la carrera, Kilian Jornet va comentar que "el Giir di Mont és una cursa que m'agrada ser-hi quan puc. Hi he vingut des del 2007 i juntament a Zegama és la prova que ha disputat més cops. Aquí hi ha un ambient increïble i la gent viu la muntanya molt a prop. Estic tenint molt bones sensacions aquesta temporada, i els resultats m'estan acompanyant, així que el balanç és molt positiu. Ara toca descansar uns dies abans d'encarar Sierre Zinal i la segona part de la campanya".

En categoria femenina, la primera plaça se la va adjudicar la favorita Emelie Forsberg.