El nou entrenador del Barça, l'asturià Luis Enrique, va comentar ahir que el primer objectiu de l'equip és millorar en la parcel·la física, quan avui viatgen a Birmingham per començar la segona fase de la pretemporada. "Volem aprofitar molt els entrenaments" per treballar, va dir el tècnic, qui creu que d'aquesta manera es poder "repetir les situacions que es produiran en els partits".

El Barça iniciarà avui una estada de sis dies a St. George's Park, seu de la Federació Anglesa de Futbol. L'entrenador asturià va assegurar que "al principi els objectius són físics", i que amb aquesta idea començaran avui a treballar. Dissabte que ve, l'equip català jugarà a Niça contra el OGC Niça local el seu segon partit de la pretemporada.

En unes declaracions a Barça TV, Luis Enrique va comentar que inicialment el component físic és indispensable, encara que aclareix que la majoria d'exercicis són amb la pilota.

Anàlisi dels rivals

"És una pretemporada atípica perquè no hi ha gira", va assegurar el tècnic blaugrana, que va analitzar els tres pròxims rivals del Barça en els amistosos de pretemporada abans de la disputa del trofeu Gamper contra el León de Guanajuato mexicà. Sobre el primer rival, el Niça, va assegurar que "tindran el seu campionat molt a prop, i això farà que el ritme de competició sigui més alt. L'exigència i l'estímul seran grans".

El següent rival serà el Nàpols, un partit que es jugarà el 6 d'agost a Ginebra. "És un Nàpols molt espanyolitzat. Els últims anys s'ha reforçat molt, aspira a guanyar l'Scudetto, i això també és un estímul per a nosaltres", va analitzar Luis Enrique. L'últim rival abans del Gamper serà l'HJK Hèlsinki, un partit que es jugarà a l'estadi olímpic de la capital finlandesa el 9 d'agost: "hi haurà molta expectació per veure'ns allà. Es van esgotar les entrades molt ràpid. L'ambaixador del partit serà un excompany meu, Litmanen", va recordar el tècnic.