E

ls valors passaran a formar part dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya a través d'un nou sistema de puntuació i classificació que van acordar la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). Els dos organismes van signar un protocol d'intencions en què es referma, per una banda, l'aposta de l'executiu català per la promoció de l'esport escolar i, de l'altra, el compromís de la UCEC en l'impuls, la promoció i la col·laboració de l'esport escolar.

El protocol vol que el model d'esport en edat escolar es basi en els valors educatius de l'esport, en el foment dels hàbits saludables i en la introducció progressiva d'una oferta poliesportiva destinada a les etapes d'iniciació.

Programa pilot

Per tal de poder desenvolupar aquesta tasca, el Consell Català de l'Esport i els Consells Esportius van arribar a un acord per preparar un projecte pilot per a la implementació d'un programa de valors dins dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya per formular un nou sistema de puntuació i classificació, que vol integrar indicadors que fan referència als valors i als comportaments dels participants.