Jornada rodona per als tres palistes del Cadí Canoë-Kayak en particular i per a tot l'equip estatal en general en la primera jornada de la quarta prova de la Copa del Món de piragüisme d'aigües braves, que es disputa a la Seu d'Urgell. A més, dues de les locals, Núria Vilarrubla, amb un primer lloc, i Marta Martínez, amb un segon, tenen possibilitats de lluitar per posicions destacades. També va entrar a la penúltima ronda Alberto Díez-Canedo, onzè.

Possibilitats de triomf

En la categoria de C1 femení, Vilarrubla va fer el millor temps de la segona mànega, la qual cosa la va situar en primer lloc global, davant de la vencedora de l'any passat, l'australiana Jessica Fox. A més, també es van classificar Miren Lazkano (novena) i la seva companya Klara Olazabal, desena. Vilarrubla va explicar que "després de treure'm els nervis he aconseguit trobar-me a gust, baixar serena i amb calma i el resultat és bo. Si mantinc el meu nivell, puc lluitar contra totes".

Doblet estatal

Encara van anar millor les coses en el K1 femení, amb el primer lloc de la medallista olímpica Maialen Chourraut i el segon de la urgellenca Marta Martínez. A més, una altra de les representants de l'estat, la basca Irati Goikoetxea, es va classificar en setè lloc.

El tercer dels representants locals, Alberto Díez-Canedo, tampoc no va tenir gaires problemes per ser onzè en K1 masculí i classificar-se entre els vint primers. Avui, però, haurà de lluitar molt per accedir a la final. Els seus companys Joan Crespo (quart) i Samuel Hernanz (vuitè) també van aconseguir el seu objectiu.

Tots els altres participants de l'equip espanyol també competiran en la jornada d'avui. En c1 masculí, Ander Elosegi va ser tretzè. Els seus companys Jon Erguin i Aitor Garmendia es van aprofitar del fet que passaven trenta palistes per classificar-se en la 24a i la 29a posicions respectivament.

Finalment, en la prova de canoa dobles masculina, l'embarcació ocupada pels catalans Daniel Marzo i Jesús Pérez va ser vuitena. Tenint en compte que els vint primers passaven a la penúltima fase de la competició, podran prendre la sortida en les semifinals que no es disputaran fins demà al matí.

Avui només es disputa jornada matinal, amb les semifinals de C1 homes i dones i de K1 masculí a partir de les nou del matí. Les finals tindran lloc a partir de dos quarts d'una del migdia.