El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va paralitzar ahir de manera cautelar la modificació del pla general d'urbanisme de la ciutat, que permetia una ampliació de l'estadi Santiago Bernabéu i que preveia la construcció d'un centre comercial i tapar completament el recinte esportiu. D'aquesta manera, la secció primera de la sala contenciosa-administrativa del TSJM va admetre la mesura cautelar sol·licitada en aquest sentit per Ecologistas en Acción AEDENAT, segons va informar el mateix tribunal.

Aquesta decisió es va prendre després que els magistrats hagin tingut coneixement de la incoació de part de la Comissió Europea d'un procediment en relació amb una possible ajuda estatal al Reial Madrid en aquesta operació. El tribunal ha considerat que la incoació és suficient per a l'adopció de la mesura cautelar.

El projecte presentat pel Madrid i l'Ajuntament planteja la construcció d'un hotel i un complex comercial de 12.250 metres quadrats d'edificabilitat a l'esplanada situada al costat del lateral de l'estadi del passeig de la Castellana, una parcel·la actualment desocupada de 5.216 metres quadrats. Per autoritzar-ho, l'Ajuntament va canviar el pla general d'urbanisme.