En un duel clàssic de pretemporada, el Barça va empatar a un gol al camp del OGC Niça, equip que juga la lliga francesa. En el segon compromís després de jugar el Colombino a Huelva, i que arribava després d'una dies de dura preparació a Birmingham, anit, els blaugranes van fer mereixements, sobretot a la segona part per endur-se la victòria, però els seus davanters van errar massa ocasions clares. Un dels al·licients va ser veure per primer cop amb la camiseta del Barça, el defensa exvalencianista Jérémy Mathieu i també Rafinha, tot i que el més destacat va ser Xavi, que precisament va ser el jugador que va igualar, de penal, el gol també convertint de pena màxima pels locals.

A la primera part, els blaugranes van anar de menys a més. En els minuts inicials, els de Luis Enrique van tenir la possessió de la pilota però amb molt poca profunditat. El Niça, més rodat (la setmana que ve inicia la lliga francesa) intentava sortir al contracop amb velocitat. Al minut 6, Ter Stegen va lluir-se desviant una falta directe ajustada al pal llançada per Bautheac. El Barça no trobava la forma d'arribar als dominis de Hassen i només algunes accions d'Adama per la banda dreta portaven un cert perill, tot i que en molts casos, lexcéss d'individualisme no l'afavoria. Al minut 20, el col·legiat va assenyalar un rigorós penal per una empenta de Piqué sobre Cvitanich; el mateix jugador del Niça el va convertir en l'1 a 0 tot i la bona estirada del porter alemany Ter Stegen.

A partir del gol, el Niça va intentar trencar un i altre cop les accions d'atac del Barça amb continuades faltes. En una d'aquestes, a la frontal de l'àrea, Iniesta va estar a punt de sorprendre Hassen amb la col·laboració d'un defensa local. Va ser la millor oportunitat fins el moment del conjunt blaugrana. En el darrer quart d'hora, l'equip de Luis Enrique va millorar en tots els aspectes. Pedro, escorat a la banda esquerra va fer una centrada-xut que es va estavellar al travesser i va anar a fora (min 34). Poc després seria substituït per lesió el lateral Montoya. Als 40 minuts de joc i en una acció estratègia, la pilota va anar als peus de Jordi Alba que va engaltar un bon xut llunyà aturat per Hassen.