L'atleta igualadina Laura Orgué continua mostrant el seu gran estat de forma i ahir es va imposar en la primera edició del triple quilòmetre vertical al cim italià del Rocciamelone. La cursa tenia un desnivell positiu de 3.030 metres amb poc mes de deu quilòmetres de recorregut. Els participants van haver d'afrontar el primer tram fins a Trucco, a 1.670 metres on s'eliminava el 20% més lent. El segon punt de control, a 2.850 metres d'altitud ja decidia els que podien arribar al cim.

La duresa de la prova ho demostra que aquest darrer tram només hi van poder arribar un 20% dels corredors que havien donat inici a la cursa. Entre aquests hi havia una pletòrica Laura Orgué que, amb el tretzè millor temps absolut (2.22.38) va superar en gairebé set minuts a la segona classificada, l'americana Stevie Kremer. L'atleta anoienca va dominar la cursa des d'un bon inici imposant un ritme duríssim inaguantable per les seves rivals.

Teixidó, segon en homes

L'andorrà Ferran Teixidó va quedar segon en homes demostrant que era un dels corredors a tenir en compte però es va veure totalment superat en la lluita pel triomf final. El guanyador va ser l'italià Marco Molleto. Aquest va marcar un temps a batre en les futures edicions amb 2 hores 6 minuts i 30 segons. Per darrera de Molleto i l'andorrà Teixidó va quedar l'eslovè Nejc Kujar. Teixidó va saber mantenir bé la segona plaça.