A part dels destacats resultats del campionat d'Espanya, Cubillas i Lázaro, que tenen 14 anys i l'any que ve cursaran tercer d'ESO (Cubillas a La Salle i Lázaro al Quercus), també van assolir medalles al campionat català infantil, que es va fer del 20 al 22 de juny a Terrassa. Cubillas es va endur l'or en els 100 i 200 esquena i va ser tercer en el 1.500 lliures, mentre que Lázaro va ser primer en els 200 papallona, segon en els 100 papallona i en els 1.500 lliures.

A l'inici del campionat, quines eren les vostres expectatives?

Izan Cubillas: Jo anava amb una mentalitat guanyadora, només volia guanyar medalles d'or.

Guillem Lázaro: El meu objectiu principal era intentar batre el rècord d'Espanya en la modalitat de 200 papallona, ja que confiava en les meves possibilitats de medalla i sabia que si nedava al meu màxim nivell segurament ocuparia una de les primeres tres posicions.

Com us vau preparar de cara al campionat?

I. C.: Durant la temporada ens entrenàvem cada dia dues hores a la tarda, i els dilluns i dimecres també ens entrenàvem una hora i mitja al matí, abans d'anar a l'escola. A més, anàvem dos dies per setmana a la seu de la Federació Catalana a Barcelona i fèiem concentracions al CAR de Sant Cugat. També anàvem al gimnàs dos dies per setmana. A mesura que s'acostava el campionat estatal, vam incorporar l'entrenament matinal al divendres. Quins van ser els millors moments del campionat?

G. L: A part de la victòria en els 200 papallona, vull destacar que el nedador que va quedar segon va ser el mateix que em va superar l'any passat, i no va tenir ràbia perquè l'hagués guanyat, sinó que va ser esportiu i em va donar l'enhorabona pel meu triomf.