04 de agost de 2014
04.08.2014
Entrevista Izan Cubillas i Guillem Lázaro

"Confiàvem en les nostres possibilitats de medalla en el campionat d'Espanya"

Els nedadors del Club Natació Minorisa van assolir excel·lents resultats en el campionat estatal celebrat a Badajoz

04.08.2014 | 07:45
Guillem Lázaro i Izan Cubillas, ambdós del CN Minorisa, van tenir un paper destacat als estatals alevins

Nedadors campions d'Espanya alevins. Els nedadors manresans van fer un molt bon paper en el campionat d'Espanya aleví, que es va dur a terme del 9 al 12 de juliol a Badajoz. Cubillas va assolir la medalla d'or en els 400 estils i els 100 i 200 esquena, mentre que Lázaro va ser primer en els 200 papallona i segon en els 100 de la mateixa modalitat. Uns resultats que mostren una molt bona progressió de cara al seu futur a les piscines

A part dels destacats resultats del campionat d'Espanya, Cubillas i Lázaro, que tenen 14 anys i l'any que ve cursaran tercer d'ESO (Cubillas a La Salle i Lázaro al Quercus), també van assolir medalles al campionat català infantil, que es va fer del 20 al 22 de juny a Terrassa. Cubillas es va endur l'or en els 100 i 200 esquena i va ser tercer en el 1.500 lliures, mentre que Lázaro va ser primer en els 200 papallona, segon en els 100 papallona i en els 1.500 lliures.

A l'inici del campionat, quines eren les vostres expectatives?
Izan Cubillas: Jo anava amb una mentalitat guanyadora, només volia guanyar medalles d'or.
Guillem Lázaro: El meu objectiu principal era intentar batre el rècord d'Espanya en la modalitat de 200 papallona, ja que confiava en les meves possibilitats de medalla i sabia que si nedava al meu màxim nivell segurament ocuparia una de les primeres tres posicions.
Com us vau preparar de cara al campionat?
I. C.: Durant la temporada ens entrenàvem cada dia dues hores a la tarda, i els dilluns i dimecres també ens entrenàvem una hora i mitja al matí, abans d'anar a l'escola. A més, anàvem dos dies per setmana a la seu de la Federació Catalana a Barcelona i fèiem concentracions al CAR de Sant Cugat. També anàvem al gimnàs dos dies per setmana. A mesura que s'acostava el campionat estatal, vam incorporar l'entrenament matinal al divendres. Quins van ser els millors moments del campionat?
G. L: A part de la victòria en els 200 papallona, vull destacar que el nedador que va quedar segon va ser el mateix que em va superar l'any passat, i no va tenir ràbia perquè l'hagués guanyat, sinó que va ser esportiu i em va donar l'enhorabona pel meu triomf.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes