"Ha estat una cursa èpica, amb dues tempestes incloses, en un recorregut molt dur i tècnic. Estic molt agraïda a la gent de la Vall de Boí pels ànims. Aquesta ha estat la última prova abans de la Ultra Trail del MontBlanc, així que ara caldrà descansar i viatjar cap a Chamonix". Així s'expressava Núria Picas després de proclamar-se guanyadora, ahir, de la Buff Epic Trail amb un temps de 16 h 40'.

La prova es va disputar al voltant del Parc Nacional d'Aigüestortes en un circuit de 106 km i 8.000 m de desnivell acumulat i en la que diverses tempestes va endurir i molt el recorregut. Es va iniciar al poble de Barruera amb una volta circular de 100 km, tot creuant el parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, creuant localitats com Erill la Vall, Espot, Taüll o Boí.

En aquesta primera edició de la prova, un cartell femení de luxe es va reunir a la vall de Boí per tal de disputar una prova que va transcórrer en un ambient de fred i pluja fins el punt que l'organització va decidir aturar la mateixa a mitjanit per la boira i el mal temps.

Picas es va situar aviat al capdavant de la cursa femenina, posició que no va cedir en cap moment. Segons explicava: "em vaig trobar molt bé, i vaig gaudir molt del circuit. Vaig notar la falta d'energia en els darrers 30 km perquè se m'havia tancat l'estómac i no podia menjar. L'altitud també es va fer notar, ja que corríem en moltes ocasions a més de 2.000 m".