L'or de la basca Maialen Chourraut en la categoria de K1 va ser el més destacat de l'última jornada de la quarta prova de la Copa del Món de piragüisme d'aigües braves, que s'ha fet durant tot el cap de setmana a la Seu d'Urgell. La local Marta Martínez, del Cadí Canoë-Kayak, que tenia aspiracions de podi després d'haver estat segona a les classificatòries i a les semifinals, es va haver de conformar amb el cinquè lloc.

La medalla de Chourraut s'afegeix a l'or aconseguit dissabte pel Samuel Hernanz en K1 i a la plata de la urgellenca Núria Vilarrubla, en mateix dia, en C1. En K1 femení, Irati Goikoetxea es va haver de conformar amb el vuitè lloc per culpa d'una penalització. La plata va ser per a l'austríaca Corinna Kuhnle i el bronze, per a la francesa Emilie Fer.

Vuitè lloc català

L'altre bon resultat català d'ahir va ser el vuitè lloc de Daniel Marzo i de Jesús Pérez en la final de C2 masculí. Un error a la porta dos els va privar de lluitar per medalla. El triomf va ser per als cosins eslovacs Ladislav i Peter Skantar, que van precedir dues parelles franceses. La pròxima cita important per als urgellencs seran els mundials que es fan el setembre als Estats Units.