Xavi és un futbolista que acostuma a parlar dins i fora del camp, i quan ho fa, no deixa indiferent ningú. Ahir va oferir una roda de premsa per explicar els motius de la seva continuïtat al Barça un any més i per anunciar que es retira de la selecció estatal. El migcampista va reconèixer que "potser em vaig precipitar en pensar que la meva etapa aquí havia acabat", tot i la decepció de no sentir-se titular ni amb el Barça ni amb la selecció espanyola.

"L'any passat vaig acabar la temporada una mica decebut col·lectivament i personalment. De fet, vaig tenir les dues decepcions més importants de la meva carrera i vaig pensar que era el moment d'acabar una etapa i començar-ne una de nova", va afirmar. Aquestes dues decepcions van ser el fet de ser suplent els dos partits més importants de l'any: l'últim de Lliga, en el qual el Barça es jugava el títol davant l'Atlètic de Madrid, i l'Espanya-Xile, en què el combinat estatal lluitava per seguir viu en la fase final del Mundial. En els dos casos, el seu equip va fracassar i ell va sentir que no va poder ajudar a evitar-ho. "Vaig deixar de sentir-me útil i vaig pensar que el millor era acabar una etapa. Ara veig que potser em vaig precipitar", va insistir Xavi Hernández, qui va donar per finalitzat el seu cicle en la selecció.

El de Terrassa va mantenir diverses converses durant les seves vacances amb el nou entrenador del Barça, Luis Enrique, i el secretari tècnic del conjunt blaugrana, Andoni Zubizarreta. "i ells em van convèncer que encara puc ser competitiu i útil al club", va revelar. Especialment decisiva va ser la figura de Luis Enrique per canviar la seva decisió: "tinc molt bona relació amb ell, bones vibracions. Ell ha estat qui m'ha convençut que encara puc donar molt aquí. Ha estat clau per seguir".

Amb encara dues temporades de contracte, ara Xavi ja no només no pensa a anar-se'n, sinó que no descarta retirar-se, als 36 anys, en el conjunt blaugrana. En aquest sentit, va deixar clar que si segueix en el club de tota la seva vida no és per diners, ni tampoc per la jerarquia que encara manté al vestidor, sinó perquè està "més bé d'ànims" i creu que esportivament encara té futbol per jugar en un dels millors equips del món. "He sentit i llegit moltes coses, però sempre he tingut alternatives per anar-me'n i no hi ha hagut mai cap problema econòmic. Tampoc ningú no m'ha dit que tindré un rol diferent o secundari a la plantilla. Luis m'ha dit que parteixo de zero, com tots", va aclarir.

Relleu de Carles Puyol

Xavi també va negar que la seva continuïtat hagi estat condicionada pel frustrat fitxatge del jugador de l'Atlètic Koke Resurrección, l'home que estava destinat a ocupar el seu lloc.

El mateix matí d'ahir, la plantilla va votar els capitans -"aquí ho consensuem tot", va destacar- i encara que el club no va fer oficial el resultat, ell serà l'escollit per lluir el braçalet després de la retirada de Carles Puyol. "Seria un orgull i una il·lusió substituir un gran amic com Puyol. Estic preparat pel que surti", va afirmar Xavi, coneixedor que els seus companys el designaran a ell per capitanejar el vaixell aquesta nova temporada.

Finalment, el migcampista blaugrana va alabar l'uruguaià Luis Suárez, amb qui manté una "excel·lent relació" des de fa temps i al qual ha qualificat de " gran persona". "El de Luis és un fitxatge espectacular, perquè està entre els millors davanters del món. Esperem que el TAS l'ajudi i redueixi la sanció, perquè aquí l'esperem amb els braços oberts", va sentenciar.