A principi d'estiu, el Consell Superior d'Esports (CSD) va emetre una resolució en referència a la normativa dels jugadors espanyols a la lliga ACB: la quota d'estatals que havien de tenir els equips es reduïa. La normativa, que va tenir un gran efecte quan es va implementar per defensar els jugadors nacionals -fent que el seu valor de mercat augmentés, en convertir-se en fitxes molt necessàries- ha sofert ara una petita modificació, que està afectant de forma directe el mercat de fitxatges. Aquest estiu són molts, els jugadors estatals que es troben sense equip, i que hauran de rebaixar el seu caixet, sobretot econòmic, si volen trobar un equip on jugar. Aquests són alguns dels jugadors espanyols més interessants que hi ha al mercat ara mateix, a l'espera que algun equip, com La Bruixa d'Or, arribi a algun acord per aconseguir tenir els serveis d'algun d'ells.

Cabezas i Sada, els desitjats

En la posició de director de joc fa dos dies va caure un jugador interessant de la llista: Javi Salgado va arribar a un acord per jugar amb l'Estudiantes. Però no era el jugador més cotitzat. Després de sis temporades consecutives al Barça, Victor Sada va abandonar el club blaugrana i es troba lliure, i tot sembla indicar que acabarà a les files del MoraBanc Andorra. El jugador vol continuar a prop de casa, i els andorrans són l'equip que li fa l'oferta econòmica més bona. L'altre gran base lliure és Carlos Cabezas, que la temporada passada va militar al Fuenlabrada -que li ha fet una oferta de renovació- i que, tot i haver passat el seu millor moment, continua sent un jugador important per a e-quips de la zona mitjana.

Altres jugadors interessants en aquesta posició són Josep Franch, que ha acabat contracte amb el Baloncesto Sevilla i que no ha acabat de demostrar tot el que apuntava quan estava al Joventut; Carles Bivià, que va acabar el seu contracte amb l'Iberostar, on jugava de suplent d'Úriz. Altres opcions, de perfil clarament més baix, són els bases estatals Sergio Sánchez i Óscar Alvarado.