Diferents triatletes del Bages i el Berguedà van participar en l'Ironman de Frankurt, en una de les proves més complicades del panorama europeu. Un total de vuit triatletes van representar quatre equips bagencs en la prova alemanya, i les altes temperatures (es va arribar als 35º C) van afegir duresa a una prova ja de per sí molt exigent.

Per part del Triatló Eix Navàs van participar-hi Joan Solé, amb un temps final de 9 hores i 53 minuts -el millor dels participants bagencs i berguedans-; Salvador Amat (11h i 20'); Martí Seuba (12h i 9'); i Joan Juncarol (12 h i 37'). Els representants del CN Castellet van ser Joan Caro ( 9h 59') i Felipe Baena (10 h i 16'), mentre que Ramon Ricard Comella va representar el CN Minorisa, amb un temps de 14h, i David Salcedo, al Cube Manresa, amb 11h i 13'.

La prova va consistir en un segment de natació de 3.800 metres al llac Waldsee (que està a 15 km de Frankfurt), un sector ciclista de 180 km i 1.300 metres de desnivell -que es va complicar encara més degut al fort vent-, i una marató final de quatre voltes a un circuit de 10.5 km al voltant del riu Main de la localitat alemanya.