El Barça va trencar ahir la sequera golejadora que arrossegava durant la pretemporada (dos gols en tres partits), amb una còmoda golejada al camp del líder i campió de la lliga finlandesa, un HKJ Hèlsinki que va aprofitar el partit per fer un homenatge a l'exjugador dels dos equips Jari Litmanen. El partit no es pot prendre gaire seriosament, a causa de la debilitat mostrada pel rival, però els blaugrana van demostrar un nivell de joc i d'encert superior a d'altres partits i la seva fortalesa defensiva va ser premiada amb la imbatibilitat de Jordi Masip, que va debutar a la porteria.

Sortida forta

El Barça va sortir al camp amb molta força i va tancar de seguida el conjunt escandinau, que va preferir una actitud contemplativa, tot i que va amagar amb intentar una pressió a l'àrea rival en els primers segons. Només havien passat quatre minuts quan va arribar el primer gol. Iniesta va penjar una pilota a l'àrea i el davanter del filial Munir, una de les sensacions de la pretemporada, va empalmar amb l'esquerra i va posar fi al seguit d'errades comeses en d'altres partits.

Gairebé sense temps per reaccionar, va arribar el segon. Va ser en una paret entre Sergi Roberto i el mateix Munir, que li va deixar la pilota de cara per tal que el centrecampista de Reus rematés al fons de la porteria local. L'equip amfitrió va continuar acumulant homes en la defensa, pensant que d'aquesta manera podria aturar els atacs del rival, però el que permetia era que els blaugrana avancessin línies i juguessin amb més tranquil·litat al centre. Així, als 16 minuts va arribar el tercer gol, quan Rafinha va penjar una pilota a l'àrea i Munir, de cap, va rematar al pal i a gol.

Fins i tot els defenses

El Barça ho estava tenint molt fàcil i, només cinc minuts més tard, va arribar el quart gol, un resum del que estava sent el partit. Rafinha va rebre per la banda dreta, es va internar a l'àrea driblant tots els adversaris que li van sortir al pas fins que va arribar a la línia de fons. Va centrar al punt de penal per a Munir. Aquest, però, va continuar passant a Pedro i aquest, a Piqué, que va rematar al fons de la porteria. En aquesta acció, a més, es va lesionar el porter TØrnes, que va haver de ser substituït.

Rakitic demostra classe

Si en defensa l'HJK era un colador en atac tampoc no feia gran cosa i només va tenir una aproximació a la porteria de Masip en els primers 45 minuts. A la represa, el partit va continuar sent un monòleg que es va traduir en el cinquè gol, aquest cop de Bartra, que va rematar de cap a la xarxa de manera impecable una passada del croat Rakitic. L'exjugador del Sevilla va dur el pes de l'equip en tota aquesta segona meitat.

Amb el partit resolt, Luis Enrique va donar entrada a tots els jugadors de camp que van viatjar a Hèlsinki, inclòs un Deulofeu que va tornar a tenir menys de mitja part per demostrar la seva qualitat. Els locals van fer deu canvis i el seu joc es va activar. Fins i tot Konan va tenir una clara ocasió que Masip va atrapar amb problemes.

El Barça va continuar dominant, però, i el canari Sandro va fer el sisè a nova passada de Rakitic. El Barça ja només té un partit davant, el proper dia 18 contra el León en el Gamper, abans de l'inici de la competició oficial.