Efrén Vázquez (Honda) va aconseguir la seva primera victòria en grans premis amb mestratge i una excel·lent estratègia a l'última volta, en la qual sobre la línia de meta del Gran Premi d'Indianápolis va doblegar a l'italià Romano Fenati (KTM).

La moto de Vázquez va demostrar ser la més ràpida de la categoria durant tot el cap de setmana, amb un rècord de velocitat màxima de 245,4 km/h. i el pilot de Rekalde, coneixedor d'aquesta circumstància va buscar la situació propícia per doblegar als seus rivals.

Aquesta situació no era una altra que arribar ben col·locat a l'última corba del traçat nord-americà i enganxat a qui en aquest moment marqués el ritme -l'italià Romano Fenati-, al que va avançar per l'interior per vèncer per amb prou feines 65 mil·lèsimes de segon i aconseguir així el seu primer triomf en grans premis.

Al costat d'Efrén Vázquez en el podi van estar el propi Romano Fenati i el líder del mundial, l'australià Jack Miller (KTM), que va acabar tercer, per davant d'Alexis Masbou i els dos pilots de l'equip Estrella Galícia 0,0, Alex Rins i Alex Márquez.

Isaac Viñales (KTM), que havia estat dels més ràpids, es va haver de rendir als problemes mecànics que el van afectar durant els entrenaments i en carrera no va poder passar de la dissetena plaça.