L'andalús Borja Vivas va fer bons els pronòstics i el seu bon estat de forma demostrat fa pocs dies als estatals, on va llançar 21,07 metres, i es va endur la medalla de plata en el concurs de llançament de pes dels europeus de Zuric. L'atleta malagueny va llançar 20,86 en el seu segon intent i només va ser superat pel gran favorit de la competició, l'alemany David Storl (21,41). La tercera posició va ser per al campió olímpic Tomasz Majewski, que va estar a punt d'atrapar l'espanyol però que va finalitzar amb 20,83.

Vivas, de 30 anys, arriba al zenit de la seva carrera i agafa el relleu en aquesta prova del medallista olímpic a Atenes Manolo Martínez. Enguany, el seu canvi de mentalitat a l'hora d'afrontar les finals l'ha fet arribar en un excel·lent estat a Zuric i ho va corroborar ahir amb la plata. La final va tenir la presència d'un altre espanyol, Carlos Tobalina, que es va haver de conformar amb la novena posició.

Llums i ombres

Com sol ser habitual, la jornada va tenir cares i creus per a la delegació espanyola. En els 800 metres, classificació de Kevin López per a les semifinals però eliminació del sevillà Luis Alberto Marco, que, com la seva parella, Isabel Macías, en els 1.500, va demanar perdó a través de Twitter per la seva actuació. Sí que van arribar a la final de disc Mario Pestano i Frank Casañas, dos habituals d'aquestes competicions que se solen enfonsar en els moments decisius. Èxit per a Pablo Torrijos, que serà finalista del triple salt, amb eliminació de Jorge Gimeno. També va passar a semifinals, en aquest cas dels 400, Samuel García, i a la final de javelina, Mercedes Chilla. Per contra, Caridad Jerez va caure en els 100 tanques, Naroa Agirre en la perxa i Sergio Fernández, per una sola centèsima, en els 100 tanques.

Victòria anglesa en 10.000

La segona final del dia va ser la dels 10.000 metres femenins, que va veure la victòria d'una de les favorites, la britànica Jo Pavey, que es va imposar amb un temps de 32.22.39. Les altres dues posicions del podi van ser ocupades per franceses. Segona va quedar Clémence Calvin, amb 32.23.58, i la tercera posició va recaure en Laila Traby, que va aconseguir la seva millor marca amb un temps de 32.26.03. Va guanyar en un gran esprint final l'holandesa Jip Vastenburg.

La prova tenia doble participació espanyola després de la baixa de la campiona estatal dels 5.000, Loli Checa, per lesió. Lidia Rodríguez només va poder ser dissetena i Gema Barrachina va entrar just a continuació, en la divuitena posició final de les 24 participants.