Pep Guardiola va començar ahir la seva segona temporada oficial a Alemanya de la mateixa manera que ho va fer la primera, amb una derrota contundent, més per la impressió que no pas pel resultat en si. Els bavaresos, això sí, tenien ahir baixes molt importants, com les de Robben, Ribéry, Schweinsteiger i Thiago. A més, alguns dels integrants de la selecció alemanya que va guanyar el Mundial, com Müller, Boateng, Lahm o Götze, encara es troben molt lluny del seu millor nivell. El fet cert, però, és que el Borussia Dortmund va ser molt superior, va trobar els espais que deixa el nou sistema defensiu del tècnic de Santpedor i va provocar que hi haguessin dubtes sobre el potencial real de l'equip. En principi, en la competició domèstica no ha de tenir rival, però les seves prestacions a Europa, on l'any passat ja va fluixejar, tornen a estar en entredit.

Defensa de tres

Guardiola va tornar a sortir amb defensa de tres homes, amb Javi Martínez al centre. Cap a la mitja hora de joc, el navarrès es va lesionar del genoll esquerre. Segons les primeres impressions, podria tenir els lligaments afectats, la qual cosa és un maldecap per al tècnic molt més gran que no pas la derrota d'ahir.

En aquell moment, un Borussia Dortmund que ha perdut Lewandowski, ahir al seu màxim rival, però que manté la intensitat que li dóna Jürgen Klopp, el seu entrenador, ja guanyava per 1-0. L'armeni Mkhitaryan havia aprofitat un forat pel centre, una errada de Boateng a l'hora de fer el fora de joc i una deixada d'Aubameyang per avançar el seu equip.

El Bayern només es va aproximar a la primera part en una internada de Shaqiri, molt poca cosa. Pels locals, Aubameyang i Kehl haurien pogut anotar.

A la represa, la diferència encara va ser més gran. Guardiola va situar Lahm al centre del camp i Rode a la dreta i la disbauxa va ser grossa. Després de dues ocasions de Durm i d'Immobile, va ser Aubameyang qui va aprofitar una gran centrada de Piszczek per rematar de cap i deixar el partit mig sentenciat. Fins al final, naufragi del Bayern, que hauria pogut endur-se'n un sac si, sobretot Immobile, Mkhitaryan i Bender, haguessin estat més encertats.

Guardiola recuperarà efectius per al principi de la lliga, el dia 22, però alguns dels seus canvis tàctics, com posar Alaba de central, crearan controvèrsia aquest any.