El marxador murcià Miguel Ángel López va proclamar-se ahir campió d'Europa dels vint quilòmetres marxa després de derrotar els russos Aleksandar Ivanov i Denis Strelkov en un extraordinari final. Tots tres van arribar a la recta igualats i al costat de l'ucraïnès Ruslan Dmtryenko. La força de l'espanyol, però, va ser la que va marcar la sort de la cursa i es va imposar davant dels dos russos. Va ser la segona medalla de la representació espanyola a Zuric, després de la plata del llançador de pes Borja Vivas del dia anterior. López completa així un bon trienni amb la cinquena posició als Jocs de Londres del 2012 i el bronze del Mundial de Moscou del 2013.

La cursa de marxa va tenir un bon botí per a l'equip estatal. A més de l'or de López, Álvaro Martín va ser sisè i Luis Alberto Amezcua, desè. Tot en una matinal freda, com tot el dia d'ahir a la ciutat suïssa, i amb una temperatura de dotze graus. La marxa encara té possibilitats de donar més medalles a la representació espanyola ja que avui es disputa la final dels vint quilòmetres femenins i demà, la dels 50 quilòmetres masculins.

Sisè lloc de Pestano en disc

De la resta de la representació espanyola, el més destacat va arribar al final del dia. El canari Mario Pestano va aconseguir la sisena posició en el llançament de disc, amb un millor tir de 61 metres i 47 centímetres. Pestano va aconseguir passar a la millora en el tercer intent, però després no va poder fer cap més intent per lesió. En el mateix concurs, Frank Casañas va acabar vuitè.

També va destacar l'accés de Samuel García a la final dels 400 metres masculins i els d'Indira Terrero i Aauri Bokesa en els de la cursa femenina. Per contra, Kevin López va ser eliminat en 800 i Berta Castells va fer tres nuls en la classificació de martell.

Dasaolu i Farah regnen

El mal temps que va fer ahir a Zuric va provocar que s'haguessin d'endarrerir algunes de les proves. Aquestes van tenir lloc al vespre amb unes condicions no gaire bones per als velocistes i això es va notar amb les marques. En els 100 metres, un dels favorits, el britànic James Dasaolu, va aconseguir la medalla d'or amb un temps de 10.06. L'anglès va prendre el títol al francès Christophe Lemaitre, que va fer 10.13. Tercer va quedar el també britànic Harry Aikines-Aryeetey, amb 10.22.

Els britànics van viure una nit de somni perquè abans, Mo Farah havia aconseguit el títol europeu dels 10.000, que ajunta al mundial i també a l'olímpic. Intentarà fer el mateix diumenge amb els 5.000 metres. L'atleta d'origen somali va derrotar el seu compatriota Andy Vernon i el turc Ali Kaya. I també van vèncer els britànics en els 100 metres tanques femenins. Va ser Tiffany Porter la que va derrotar, amb un temps de 12.76, la favorita, la francesa Cindy Billaud i també a l'alemanya Cindy Roleder.

En les altres finals del dia, el bielorús Andrei Krauchanka va guanyar el decatló, davant del francès Kevin Mayer i del rus Ilya Shkurenyov. En els 100 metres femenina, l'holandesa Dafne Schippers va vèncer amb 11.12 davant de la francesa Myriam Soumaré i de la britànica Ashleigh Nelson. En llargada femenina, va vèncer la francesa Eloyse Lesueur.