La nedadora barcelonina Erika Villaécija va finalitzar en setena posició la prova dels deu quilòmetres d'aigües obertes que van servir per inaugurar els Campionats d'Europa de natació de Berlín. El triomf va correspondre a l'holandesa Sharon van Rouwendaal, que va arribar amb un 1,1 segons de diferència respecte de l'hongaresa Eva Risztov i 1,5 sobre la italiana Aurora Ponsele, que va completar el podi. Villaécija va perdre 7,8 segons respecte de la triomfadora.

Pel que fa a les altres dues participants espanyoles, Margarita Domínguez va ser divuitena i Luisa Morales, vintena. Tot i no obtenir medalla, Villaécija va mostrar-se "satisfeta en una cursa molt ràpida. Jo tenia la millor marca en una hora i 58 minuts i hem arribat en 1.56. Haver perdut només sis segons respecte de l'or i quatre sobre el bronze em fa estar contenta. L'important és que he lluitat".

En la cursa de cinc quilòmetres masculins, l'únic representant de l'equip espanyol, Antonio Arroyo, es va haver de conformar amb la setzena posició, a gairebé tres minuts del primer classificat, el britànic Daniel Fogg. segon va ser l'alemany Rob Muffels i tercer, el seu compatriota Thomas Lurz.

Ahir també va començar la competició de natació sincronitzada, que va seguir el guió previst. Domini total de l'equip rus en les rutines tècniques i segons llocs d'Ona Carbonell en el duet, de Carbonell i Paula Klamburg en el duet i del conjunt. Tots ells esperen penjar-se la plata després de la rutina lliure.