L'espanyola Indira Terrero va aconseguir la quarta medalla de la delegació estatal gràcies al bronze guanyat a la final dels 400 metres. La jornada d'ahir, però, va tenir dos clars protagonistes: Dafne Schippers i Adam Gemili, campions en les finals dels 200 metres.

Indira Terrero, amb un temps de 51.38, va batre per mil·lèsimes la campiona mundial, la britànica Christine Ohuruogu, quarta. La prova la va guanyar l'italiana Libania Grenot, mentre que l'altra finalista espanyola, Aauri Lorena Bokesa, va ser vuitena.

Les proves reines del dia eren les finals dels 200 metres lliures femenins i masculins, però una va amagar una sorpresa. El britànic Adam Gemili es va imposar al clar favorit Cristophe Lemaitre, plata altra vegada després de quedar segon a la final dels 100 metres. En noies, Dafne Schippel va mostrar la seva enorme superioritat i no va donar opció a les seves rivals.

Etern Bragado

Jesús Ángel García Bragado, de 44 anys i present en tots els grans campionats en els últims 22 anys, va oferir l'enèsima lliçó de fiabilitat en acabar vuitè en els 50 km marxa més ràpids de la història, en què el francès Yohann Diniz va aconseguir el seu tercer or consecutiu amb nou rècord mundial (3h 32: 33). El marxador madri-leny, que va participar en els seus sisens europeus, va fer la seva clàssica cursa, avançar posicions en l'últim quart fins acabar vuitè.

En la final dels 400 metres, l'espanyol Samuel García no va poder disputar la victòria i va creuar la meta en última posició, una prova que es va adjudicar el britànic Martin Rooney. D'altra banda, la saltadora Ruth Beitia podrà defensar el seu títol europeu després de classificar-se ahir (1,89 m) per a la final de salt d'alçada.