Ona Carbonell va finalitzar les preliminars de la rutina lliure individual en els Europeus de Berlín en la segona posició, darrere de la russa Svetlana Romashina, la gran dominadora. Unes hores més tard la nedadora barcelonina va saltar a la piscina amb les seves companyes per accedir a la final de la rutina lliure del combo, amb la segona millor puntuació, darrere de les ucraïneses..

La capitana de l'equip espa-nyol es va llançar a la piscina en la rutina lliure vestida amb un banyador en tons blancs, negres i platejats, i va presentar un exercici al ritme de la cançó He never said a mumblin Word, de Raphaël Imber. Amb aquest tema Carbonell va aconseguir situar-se en la segona posició, mig punt davant d'Anna Voloshyna en la rutina i tres davant en la combinada.

L'etern domini rus

Altra vegada la millor dins la piscina va ser la russa Svetlana Romashina, que, vestint un banyador totalment blanc en referència amb la cançó de Marilyn Monroe que va representar, va fer un gran exercici que la va alçar al primer lloc i va superar Carbonell en gairebé tres punts en la rutina i en gairebé cinc en la combinada.

En la rutina lliure del combo, sense la presència de les grans dominadores d'aquesta disciplina, les russes, Ucraïna va ser el país que va aconseguir la millor posició en les preliminars de la combinada lliure. Per la seva banda, les noies d'Esther Jaumà van representar una coreografia dedicada a Elvis Presley. Les nedadores, encapçalades per Ona Carbonell, van solcar la piscina amb una combinació de duos, trios, i quartets que les va deixar a poc més d'un punt de les ucraïneses.