La natació sincronitzada espanyola es va penjar dos bronzes en la jornada d'ahir dels europeus de Berlín. Al matí van ser Ona Carbonell i Paula Klamburg les que van pujar al podi amb el seu duet lliure i a la tarda l'equip estatal va oferir una bona actuació en la final de rutina lliure, que va significar una altra medalla.

Ona Carbonell i Paula Klamburg es van llançar a la piscina en desena posició, poc després que ho fes la parella russa, i van realitzar un exercici dedicat al pas del temps amb la cançó Tempus fugit d'Antonio Niebla. Carbonell i Klamburg, vestides amb uns banyadors blancs i blaus que representaven un rellotge que elles mateixes havien dissenyat, van aconseguir una puntuació de 92,16 en la rutina lliure, i van quedar a només set dècimes de la parella ucraïnesa, plata, i a gairebé quatre punts de les russes, enormement superiors.

Un podi calcat

A la tarda, i en la rutina lliure per equips, es va repetir el podi que hi havia hagut al matí; a Espanya se li va tornar a escapar la plata. L'or va ser per a les màximes favorites, les russes, que van representar el mateix exercici amb el qual l'any passat van ser campiones del món, mentre que les majors rivals d'Espanya, les ucraïneses, es van endur la plata.

Les noies d'Esther Jaumà van ser les primeres de les favorites a tirar-se a la piscina amb banyadors roses amb tocs platejats i amb la seva capitana, Ona Carbonell, al capdavant. Les espanyoles, que van representar el mateix exercici amb el qual ja van ser subcampiones del món l'any passat al Mundial de Barcelona, van solcar la piscina al ritme de Samsara, cançó amb aires hindús de Salvador Niebla. Van aconseguir una puntuació de 92,46 en la rutina lliure i 182,4 en la combinada, i van millorar en un punt la marca de les preliminars.

Poc després va arribar el torn de les grans favorites, les russes, que, reservant la seva solista Svetlana Romashina, van executar un exercici gairebé perfecte. Les soviètiques van enlluernar el públic present amb moviments ràpids al ritme de la música d'El món perdut per alçar-se amb la primera posició amb 96,83 punts en la rutina lliure, a tres de les ucraïneses i a quatre de les espanyoles, i un total de 189,76.