El Barça va comunicar ahir que el migcampista Javier Macherano firmarà la renovació amb el club blaugrana dimarts vinent. Així, l'argentí continuarà al Barça durant quatre campanyes més, fins al 30 de juny del 2018, quan hagi complert 34 anys.

La renovació de Mascherano, de 30 anys, va ser acordada i anunciada just abans de l'inici del Mundial del Brasil, que el migcampista blaugrana va disputar amb la selecció argentina i que amb el seu lideratge moral va aconseguir portar fins a la final contra Alemanya. L'acord amplia dues temporades l'actual contracte del jugador, que finalitzava el 2016, i contempla un tercer any opcional. La clàusula de rescissió es mantindrà en els 100 milions d'euros.

El mig que jugava de central

El Jefecito va arribar a Barcelona gràcies a Pep Guardiola a l'agost del 2010 procedent del Liverpool. Malgrat la seva polivalència i la seva habilitat per jugar de central, Mascherano destacava a la Premier pel seu enorme joc al mig del camp, on sabia fer de tot, destruir, sortir al toc i imprimir caràcter.

Però al Camp Nou la posició de pivot defensiu estava, i encara ho està, ocupada per Sergio Busquets, inamovible en l'onze titular. Guardiola va ser qui va començar a explotar Mascherano com a central i al costat de Piqué va créixer fins al punt que va jugar de titular a la final de la Champions League del 2011, contra el Manchester United.

En les últimes dues temporades l'argentí ha sigut la gran solució davant la falta d'agilitat des de la directiva per contractar un central amb solvència. El Jefecito compleix, però és evident que no és la seva posició natural, quelcom que ha evidenciat en més d'un partit. Les noves incorporacions permetran a Luis Enrique recuperar el migcampista que es va fitxar i que mai no s'ha utilitzat en la posició que en teoria és la seva natural.