El circuit txec de Brno estarà pendent aquest migdia de si Marc Márquez aconsegueix trencar el rècord de deu victòries i suma l'onzena. Ahir, el de Cervera va marcar la millor volta dels entrenaments classificatoris i avui sortirà des del davant per novena vegada aquesta temporada, igual que el seu germà Àlex, poleman en Moto3.

Márquez aspira avui (14 hores, Telecinco) a guanyar la seva onzena carrera consecutiva, amb la qual cosa superaria les marques de l'italià Giacomo Agostini i l'australià Mick Doohan. El campió del món de MotoGP va establir la seva novena pole de la temporada gràcies a un crono de 1:55.729 per 1:56.714 del segon, l'italià Andrea Dovizioso, en els entrenaments oficials del Gran Premi de la República Txeca.

El transalpí Andrea Iannone va ser dels pocs capaços de seguir el ritme del líder. Ho va fer tan de prop que va aconseguir el tercer millor registre a roda de l'espanyol i, per moments i gairebé al final de la sessió, el va superar en la taula de temps. El company d'equip de Márquez, Dani Pedrosa, primer en els lliures del matí, partirà diumenge des de la cinquena posició de la graella de sortida al darrere de la Yamaha de Bradley Smith, sorprenentment quart.

Lorenzo vol donar guerra

Des de més enrere sortiran les dues Yamaha oficials de Jorge Lorenzo i de Valentino Rossi, sisena i setena respectivament. L'italià va arriscar durant la sessió d'ahir i va anar per terra en el revolt 11 del circuit, i es va ferir el dit petit de la mà esquerra. En finalitzar la sessió, Lorenzo, que no va tenir un bon ritme en els entrenaments, es va mostrar confiat de cara a la carrera i fins i tot es va atrevir a afirmar que "espero lluitar pel podi o per la victòria, cosa que no és desgavellat".

En Moto3, Àlex Márquez es va mostrar igual de dominant que el seu germà i va marcar la vola ràpida, al davant d'Isaac Viñales, l'italià Niccolò Antonelli i Àlex Rins, que es va haver de conformar amb la quarta posició. En la categoria intermèdia un altre pilot català, Tito Rabat, líder del campionat, va ser el més ràpid als lloms de la seva Kalex. El seu company d'equip i gran rival en la lluita pel títol, el finlandès Mika Kallio, només va poder ser sisè per culpa d'una caiguda quan intentava millorar el seu crono.