L'anoienca Laura Orgué, atleta del Santiveri Outdoor, manté una gran ratxa de resultats i ha sumat un nou triomf, aquest darrer cap de setmana. Ha estat a les terres noruegues, en la prestigiosa cursa

Sportiva Skaala Uphill, que surt de la localitat de Tjugen, a 29 metres del nivell del mar, i s'enfila fins als 1.848 metres d'alçada. Orgué es va adjudicar la prova amb un temps d'1 hora 22' 07'', amb un marge de més de quatre minuts respecte de la segona, Mary Britt.

L'anoienca va fer front a tot una sèrie difícils condicions, ja que es va trobar pluja, boira i fins i tot neu en les cotes més altes. El desnivell és de 1.800 metres de la sortida fins a l'arribada, amb un recorregut de 8,2 quilòmetres. Orgué no donava treva a les seves rivals i des de bon principi va marcar un ritme molt fort, i va aconseguir firmar el que és un dels registres més ràpids en la història de la cursa nòrdica.

Ha estat una nova victòria en la temporada més pletòrica d'Orgué, amb grans victòries al campionat del món d'Skyrunning i a la Copa del Món, en la qual està liderant la categoria del Quilòmetre Vertical i està molt ben situada pel que fa a la mitjana distància. Tot plegat sense oblidar altres triomfs molt destacats, com en la Red Bull K3, un triple quilòmetre vertical.

Després de la prova a Noruega, Laura Orgué va declarar que "ha estat fantàstic, ha estat una cursa molt xula tot i la seva duresa. Des del principi m'he posat primera i als deu minuts ja m'he trobat del tot sola, molt còmoda, encara que hi havia a prop una atleta noruega que també portava bon ritme, i no ha estat fàcil deixar-la enrere. A la part de dalt fins i tot nevava, estic cansada de tota la temporada però molt contenta pels resultats".