Mireia Belmonte es va alçar ahir amb la medalla de plata a la final dels 400 estils dels Europeus de Natació. La guanyadora de la prova va ser l'hongaresa Katinka Hosszu, que, amb una marca de 4: 31,03 va aconseguir rebaixar el rècord del campionat que ella mateixa havia aconseguit al matí.

Mireia va aguantar l'avanç de l'hongaresa fins que va arribar l'esquena, on Hosszu es va distanciar a gairebé tres segons. La britànica Willmott va aconseguir arribar a la posició de la nedadora catalana durant la braça, però Mireia, amb un gran crol, li va guanyar la batalla, parant el cronòmetre en 4: 33,13. La guanyadora, l'hongaresa Katinka Hosszu, no va poder batre el rècord d'Europa que ella mateixa conserva des de Roma 2009.

Jornada de rècords estatals

La jornada d'ahir va ser molt productiva per a la natació estatal, que va ensorrar tres rècords d'Espanya. Primer van ser els nois de 4x100 que van classificar-se per la final rebaixant en més de tres segons l'anterior rècord. En la mateixa prova el nedador basc Markel Alberdi va completar el seu relleu en 49.25, rebaixant en gairebé deu dècimes una marca que estava en mans de l'històric Edu Lorente.

L'últim rècord de la jornada va arribar a la tarda en les semifinals de 200m esquena, amb Duane da Rocha rebaixant en quatre dècimes el rècord d'Espanya més antic de la natació espanyola, en mans Nina Zhivanevskaya des de l'any 2000.