El davanter uruguaià Luis Suárez, que avui ha estat oficialment presentat com a nou jugador del Barcelona, ha dit que està sent tractat per professionals i que no es repetiran les conductes violentes.

Suárez ha volgut tranquil·litzar els aficionats i ha assegurat que no tornarà a protagonitzar conductes com la mossegada que li va clavar a l'italià Giorgio Chiellini durant el passat Mundial.

"Que els fans estiguin tranquils; no es tornarà a repetir", ha assegurat Luis Suárez, qui ha recordat que ja va demanar "perdó a tots" per la seva acció, que accepta les sanció que li ha imposat la FIFA per això i que està sent tractat per "professionals adequats" per acabar amb aquest comportament reincident.

"Vull esborrar el que ha passat, no vull pensar més perquè sinó no podria dormir, i ara, com a jugador del Barcelona, dormo molt bé. És dur estar altres dos mesos sense jugar, però ja ho vaig assumir, ja ho vaig acceptar, i ara estic mentalitzat a entrenar-me fins a que pugui reaparèixer a final d'octubre", ha explicat sobre la seva sanció.

Suárez ha reconegut que no poder jugar amb el Barça fins a d'aquí a dos mesos "fa mal", però els nou partits de sanció que li ha imposat la FIFA amb l'Uruguai "en fan encara més", perquè no podrà representar al seu país en la pròxima Copa Amèrica.

El punta uruguaià sí que pot, en canvi, disputar amistosos, i els tres programats per la seva selecció entre setembre i octubre pròxims contra el Japó, República de Corea i Aràbia Saudita serien "una excel·lent possibilitat" perquè Suárez anés agafant ritme de competició, ha reconegut Andoni Zubizarreta, director tècnic del Barcelona.

Zubizarreta ha explicat que el club porta "dos anys" seguint Suárez, en tractar-se d'"un dels davanters de referència en el món", un jugador "de combinació i gol" del que també ha destacat el seu "afany competitiu".

El vicepresident esportiu del Barcelona, Jordi Mestre, ha donat els detalls de l'operació: 81 milions d'euros per al Liverpool, que va començar demanant en les negociacions, que van arrencar abans del Mundial, 94 milions, la clàusula de rescissió del jugador.

Mestre ha volgut agrair a Luis Suárez, la clàusula de rescissió com blaugrana del qual serà de 200 milions d'euros, "haver elegit el Barça, malgrat tenir millor ofertes d'altres clubs".

Per a l'uruguaià, en canvi, l'elecció ha estat del més fàcil: "Jugar al Barcelona és un somni que tinc des de petit. Tots saben que la meva dona i la seva família viuen aquí i que jo venia a veure partits a l'estadi i somiava amb jugar algun dia en aquest club, encara que ho veia com una cosa molt llunyana. Per això, quan vaig saber de l'interès del Barça, ni m'ho vaig pensar. Encara estic que no m'ho crec".

Ahir a la nit es va estrenar al Camp Nou, en jugar l'últim quart d'hora contra el León mexicà en el Trofeu Joan Gamper. "Mai no havia jugat un partit aquí, ni amb els meus altres equips i va ser una sensació molt maca", ha destacat.

Des de la banqueta va poder veure la connexió entre Messi i Neymar -"em donaven ganes d'aplaudir-los", ha confessat- i el nivell exhibit per alguns dels seus nous companys no van fer més que confirmar-li que, en el Barcelona, serà un més entre tants cracks.

"El fitxatge estrella? Per a mi, les estrelles estan al cel. Hi ha jugadors importants i claus que ja estan aquí, i jo vinc a ajudar i aportar", ha apuntat Luis Suárez, que es veu preparat per jugar "en qualsevol posició d'atac", cosa que ha recordat ja feia en el Liverpool.

Al vestidor blaugrana l'han rebut amb els braços oberts -"és com una gran família", ha destacat- i tornar a exercitar-se cada dia amb els companys "farà que la sanció passi més ràpid".

Sap que, amb els seus antecedents, a partir d'ara el miraran amb lupa, però diu acceptar-lo amb naturalitat: "Estic preparador per a qualsevol cosa".

Suárez només vol mirar al futur. L'objectiu, arribar en plena forma al 25 d'octubre i poder reaparèixer en el clàssic contra el Reial Madrid aquell mateix cap de setmana.

Sap que, ara mateix, no està físicament al cent per cent, però el preocupa més l'ansietat que li puguin generar tantes setmanes d'espera.

"L'únic que em fa mal són els peus de no tenir posades les sabates de futbol", ha respost irònic quan li han preguntat si la inactivitat li havia ocasionat algun problema físic.