Finalment Luis Alberto Suárez Díaz, més conegut com Luis Suárez, va ser presentat ahir oficialment com a jugador blaugrana. La roda de premsa celebrada a la sala Ricard Maxenchs del Camp Nou va quedar petita per acollir els més de 100 periodistes d'arreu del món que no es van voler perdre la presentació d'un dels fitxatges més mediàtics de l'estiu. Suárez, que dilluns va debutar amb la samarreta del Barça en el Trofeu Joan Gamper, va respondre diferents qüestions sobre la nova etapa com a blaugrana, el traspàs i, és clar, la mossegada a Giorgio Chiellini per la qual està complint una sanció i ,segons va dir, està sent tractat per "professionals".

Suárez va voler tranquil·litzar els aficionats i va assegurar que no tornarà a tenir conductes com la protagonitzada durant el passat Mundial de Brasil. "Que els fans estiguin tranquils; no es tornarà a repetir", va assegurar Luis Suárez, que va recordar que ja va demanar "perdó a tots" per la seva acció, que accepta les sanció que li ha imposat la FIFA i que està sent tractat per "professionals adequats" per posar fi a aquest comportament reincident.

Doble cop psicològic

"Vull esborrar el que ha passat, no hi vull pensar més perquè si no no podria dormir, i ara, com a jugador del Barcelona, dormo molt bé. És dur estar dos mesos més sense jugar, però ja ho vaig assumir, ja ho vaig acceptar, i ara estic mentalitzat per entrenar-me fins que pugui reaparèixer a final d'octubre", va explicar Suárez sobre el cantó més fosc de la sanció.

Però si no poder jugar amb el Barça ja li "fa mal", no poder vestir la samarreta de la seva selecció "encara en fa més". Com a bon uruguaià que és, Suárez és un devot del seu combinat nacional i la sanció imposada per la FIFA li impedirà jugar nou partits representant el seu país, fet que no li permetrà jugar la pròxima Copa Amèrica.

El punta uruguaià sí que pot, en canvi, disputar amistosos, i els tres programats per la seva selecció entre setembre i octubre contra el Japó, República de Corea i Aràbia Saudita seran "una excel·lent possibilitat" perquè Suárez comenci a agafar el ritme de competició, va reconèixer Andoni Zubizarreta, director tècnic del Barça. L'exporter del Barça va explicar que el club porta dos anys seguint Suárez, ja que és tracte "d'un dels davanters de referència en el món", un jugador "de combinació i gol" del que Zubizarreta també va destacar el seu "afany competitiu".

Una rebaixa de 13 milions

El vicepresident esportiu del Barça, Jordi Mestre, va donar els detalls de l'operació: 81 milions d'euros per al Liverpool, que va començar demanant en les negociacions, que van arrencar abans del Mundial, 94 milions, la que era la clàusula de rescissió del jugador. El fet que el jugador volia venir va ser un dels factors clau perquè el traspàs s'acabés completant per 13 milions menys. "Que ell volgués venir ha facilitat les gestions ja que tenia millors ofertes", va apuntar Mestre.

Per a l'uruguaià, que tindrà una clàusula de 200 milions d'euros, l'elecció ha estat fàcil: "jugar al Barça és un somni que tinc des de petit. Tots saben que la meva dona i la seva família viuen aquí i que jo venia a veure partits a l'estadi. Quan vaig saber l'interès del Barça, ni m'ho vaig pensar. Encara estic que no m'ho crec", va explicar somrient Luis Suárez, present el dia que el Barça va engaltar una maneta al Reial Madrid.

Luis Suárez, malgrat estar sancionat, va poder estrenar-se en el Trofeu Joan Gamper, on va poder gaudir d'uns minuts sobre el ter- reny de joc. Des de la banqueta va poder veure la connexió entre Messi i Neymar i, segons va confessar, "em venien ganes d'aplaudir-los". Al vestidor blaugrana l'han rebut amb els braços oberts: "és com una gran família", va destacar, i creu que tornar a exercitar-se cada dia amb els companys "farà que la sanció passi més ràpid".

El punta uruguaià sap que, amb els seus antecedents, a partir d'ara el miraran amb lupa, però diu que vol acceptar-ho amb naturalitat perquè "estic preparat per a qualsevol cosa". Suárez només vol mirar al futur i no fer-se mala sang amb els errors comesos. L'objectiu ara per ara és arribar en plena forma al 25 d'octubre i poder reaparèixer en el clàssic contra el Reial Madrid aquell mateix cap de setmana. El compte enrere ha començat.