La nedadora badalonina Mireia Belmonte va assolir ahir el pas per a les finals dels 200 estils i 800 metres lliures dels europeus de natació, una alegria que avui es convertirà en una autèntica odissea per a la catalana. Belmonte haurà de disputar aquestes dues finals en només 11 minuts de diferència, un contratemps que Belmonte ja coneixia amb anterioritat i que intentarà suavitzar perdent-se l'eliminatòria de 4x200 del matí.

Mireia Belmonte va saltar dues vegades a la piscina del Velòdrom de Berlín; al matí, per classificar-se per la a final del 800 metres lliures i a la tarda, per fer el mateix en els 200 estils. En totes dues modalitats va obtenir el segon millor temps, només superada per Jazmin Carlin i Katinka Hosszu, totes dues clarament favorites per endur-se l'or en les dues modalitats.

El problema per a Mireia Belmonte és que aquestes dues finals les haurà de disputar avui a la tarda de manera consecutiva. Primer, la final dels 800 lliures (18.07), la que més desgast suposa; i just després, la final dels 200 estils (18.18), on Belmonte lluitarà per la plata depenent d'en quin estat físic es trobi. "Demà serà el dia més complicat de tot el campionat. S'haurà de nedar i nedar. Hem de veure com ens organitzem", va explicar la badalonina.

En previsió de tal gesta, és gairebé segur que el seu tècnic, Frédéric Vergnoux, decideixi evitar que nedi al matí les eliminatòries del relleu 4x200 lliure. Si l'equip estatal entrés a la final, quelcom molt provable, Mireia sí que formaria part del quartet i disputaria la final la mateixa tarda, a les 19.38.

Poques alegries

La jornada d'ahir no va ser gens productiva pel que fa a interessos espanyols. Qui més a prop va estar de la medalla va ser la catalana Jessica Vall, quarta en 100 metres braça i a només 13 centèsimes de la medalla de bronze. Eduardo Solaeche, en la final de 200 estils, va estar al seu nivell, però el seu temps d'1:59.11 només li va valer per ser cinquè. Pel que fa a Fátima Gallardo, la nedadora de només 17 anys que brilla per la seva precocitat, va ser sisena en la final dels 100 metres lliures.

Una altra promesa, Carlos Peralta, va batre ahir al matí en les preliminars dels 200 papallona el rècord d'Espanya que ell mateix posseïa i avui disputarà la final. Pel que fa a Duane da Rocha, que dimarts va obtenir or en 200 esquena, va quedar eliminada a les semifinals de 100 metres esquena.