Els laterals drets van ser els protagonistes ahir a Can Barça. Els que hi són, i els que poden arribar. Al matí, el president del Sao Paulo, Carlos Miguel Aidar, va dir que l'acord entre els dos clubs per convertir en blaugrana Douglas Pereira és total. Segons ell, només fa falta posar-lo per escrit i signar-lo. El Barça no ha obert boca sobre aquest afer. Tampoc no ho ha fet, ni s'espera que ho faci, sobre les declaracions que va fer ahir l'actual inquilí d'aquesta posició, Dani Alves. Entre d'altres coses, va deixar anar que el Barça l'ha volgut vendre i que no li ha donat suport i va avisar que el seu contracte finalitza el 2016, no pas el 2015, com afirmava tothom, i que ara per ara no pensa marxar.

Centre dels atacs

Alves, conegut per la seva incontinència verbal i per dir les coses tal com les sent, va dir que "algun dia hauré de marxar d'aquí, però m'agradaria fer-ho amb la sensació que he estat un gran professional". Va afegir que "semblava que tot el que passava era culpa meva. Jo serveixo, i serveixo molt. I ho demostraré".

Respecte de la seva relació amb el club, va dir que "no he rebut suport quan han sortit històries als diaris. Si el club no em vol, que m'ho digui i vagi de cara. La directiva ha dubtat de mi. Que no m'expliquin històries, ni m'enviïn missatges. No som nens".

Va recordar que "finalitzo contracte el 2016. Tinc un acord amb el club aquest any i un altre. Per bé o per a mal, aquest any és vital per a mi. He acostumat la gent a un nivell i quan no el dono és normal que la gent l'exigeixi". Sobre els xiulets que va rebre en la seva presentació de dilluns al Gamper, va limitar-se a dir que "m'agraden perquè m'obliguen a demostrar el meu valor".

Dret al respecte

Alves va afirmar que "en aquests anys m'he guanyat el dret al respecte. Volia parlar amb Luis Enrique per saber si comptava amb mi. M'ha dit que sí i per tant, jo també compto amb ell". Respecte de la lliga, va afirmar que "arribem bé, amb les idees clares, però necessitem rodatge" i del Madrid va afirmar que "no em fa por. Sempre hem tingut respecte pel rival i crec que és mutu".

De cara al debut a la lliga de diu-menge contra l'Elx continua sent dubte Pedro, que arrossega una gastroenteritis i pren antibiòtic.