L'Atlètic de Madrid va aconseguir aquest divendres la seva segona Supercopa d'Espanya, el cinquè títol de l'era Simeone, amb un triomf potent i decantat pel croat Mario Mandzukic als 80 segons, contra un Reial Madrid intermitent i encara lluny de la seva millor versió, més enllà de moments individuals en el primer acte.

El conjunt blanc mai es va sentir guanyador, ni tan sols en el tram de 20 minuts del primer temps en què va gaudir de les seves millors ocasions, i gairebé també les úniques, en un partit que gairebé sempre es va moure en el terreny que va voler el Atlètic, des que va marcar el 1-0.

La posada en escena de l'Atlètic va ser poderosa. A l'estil d'aquell duel de quarts de Lliga de Campions del passat curs davant el FC Barcelona, va sortir amb una força i una ambició ingovernables, sense fiar-se de la validesa del 0-0 per la facilitat golejadora del seu rival, sense mirar cap enrere en els primers segons. Només cap endavant.

Inici demolidor

En 50 segons, amb sensació d'aclaparament per al Reial Madrid, va rondar l'àrea amb un córner i un parell de rebutjos. Mig minut després ja havia marcat en la immillorable presentació a casa de la seva nova parella d'atac, Mandzukic-Griezmann, connectats per posar en avantatge l'Atlètic en només 80 segons de partit.

El davanter croat va demostrar amb el 1-0 el seu poder aeri per guanyar per dalt a Varane, alineat per Pepe en l'onze madridista.

L'Atlètic ja tenia el que volia: el gol. El Reial Madrid va assumir immediatament el cop. Es va recuperar al mateix temps que l'equip matalasser va replegar línies, a l'espera del contraatac, aferrat a aquesta seguretat enrere que tants èxits li ha donat.

Ronaldo comença a la banqueta

Cristinano no va sortir de titular. Sense la seva estrella, però amb un discurs ofensiu ple d'arguments -des d'un bon James Rodríguez, passant per Benzema, Toni Kroos, Luka Modric ...; només Bale no va lluir- els blancs van mostrar igualment molt potencial. Però el gol no va arribar.

Fitxa tècnica

1 - Atlètic de Madrid: Moyà; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Raúl García (Saúl, m. 89), Gabi, Tiago, Koke; Griezmann (Raúl Jiménez, m. 72) i Mandzukic (Cristian Rodríguez, m. 83).

0 - Reial Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Coentrao (Marcelo, m. 70); Kroos (Cristiano Ronaldo, m. 46), Modric, Xabi Alonso; Bale, Benzema i James (Isco, m. 65).

Gols: 1-0, m. 2: Mandzukic, de tir ras al costat del pal després d'un toc de cap de Griezmann.