El brasiler del Barça Neymar es pot perdre el primer partit de lliga de l'equip aquesta temporada, demà, contra l'Elx (21 hores, Canal Plus) per culpa d'un esquinç de turmell que es va fer en l'entrenament de dijous a la tarda i del qual es va tenir notícia ahir. Segons el Barça, les proves van determinar que té un esquinç de grau 1 al turmell esquerre i que l'evolució de la lesió determinarà quan es pot reincorporar als entrenaments. Aquesta probable baixa d'última hora va provocar que ahir dos davanters del filial, Sandro i Munir, no viatgessin amb el Barça B, que avui jugarà a Pamplona.

De fet, la presència de Munir a la convocatòria que donarà avui Luis Enrique ja era esperada. El davanter ha completat una gran pretemporada, ha estat el màxim golejador de l'equip, amb quatre gols, i la cessió de Deulofeu al Sevilla li ha obert les portes del primer equip. El canari Sandro, que ja va entrar a la convocatòria del Gamper per la gastroenteritis de Pedro, podria repetir per culpa de la lesió de Neymar.

Pedro, amb el grup

Precisament, Pedro va ser una de les bones notícies que va deparar l'entrenament d'ahir al matí. El jugador de Tenerife, que no havia pogut compartir sessió amb els seus companys de dimarts a dijous i havia hagut de prendre antibiòtic, va poder treballar a la gespa, tot i que no al mateix ritme que els seus companys. Sembla que arribarà debilitat al partit de demà i no és gaire probable que pugui actuar a l'equip inicial. Si això succeís, i es confirma la lesió de Neymar, podria ser que Rafinha i Munir fossin els escollits per acompanyar Messi a l'atac. Ahir també es va entrenar a la gespa el belga Thomas Vermaelen, i el porter Marc-André Ter Stegen també va fer treball a part per recuperar-se de la seva afectació lumbar. Piqué i Luis Suárez són baixa per sanció.

Xavi, molt motivat

A l'espera de conèixer la convocatòria d'avui de Luis Enrique i saber què diu el tècnic a la roda de premsa prèvia a rebre l'Elx, ahir va parlar el capità, Xavi Hernández, que va afirmar que "estic més motivat que el primer dia. S'ha fitxat bé aquest estiu i les sensacions són bones".

El centrecampista de Terrassa va dir que "volem guanyar, almenys, un títol. El Barça no es pot permetre un altre any sense treure resultats". Va afegir que "el que va passar l'any passat ja és història. Comencem de nou i ens centrem en aquesta temporada, en què la il·lusió és màxima".

Respecte del seu paper a l'equip, va insistir que "em quedo per allò que l'equip necessiti, per al que necessiti l'entrenador, el grup, pel que sigui" i va recordar que ara no haurà d'anar a la selecció, un fet que "m'ajudarà".