L'emblemàtica Travessa de l'Estany de Puigcerdà va viure aquest dissabte a la tarda una gran jornada marcada pel bon clima i una gran participació d'un centenar de nedadors, alguns més experts altres no tant, que van tirar-se a l'aigua davant l'atenta mirada dels espectadors.

Enguany Puigcerdà va poder celebrar la seva travessa anual sense contratemps. Les tempestes, que van obligar a anul·lar l'edició passada, ahir no van fer acte de presència i les curses es van poder completar sense problemes. Com cada any la Travessa de Puigcerdà es dividia en dos grups: per una banda el dels federats, que enguany complia la setzena edició; i per una altre els nedadors populars, que ahir van completar l'edició número 29 de la Travessa de Puigcerdà.

Els primers a llançar-se a l'aigua van ser els nedadors federats, que van comptar amb una cinquantena de participants. La prova tenia un circuit d'un quilòmetre i estava marcat amb boies al llarg de l'estany cerdà. El guanyador va ser Jordi Bosch, del Sant Andreu, que va ser l'únic participant en baixar dels 10 minuts i va parar el cronòmetre en 9'32.

En noies, també del Sant Andreu, la vencedora va ser la júnior Sandra Garcia, sisena de la classificació general i que va assolir un gran registre de 10'25. El millor nedador local va ser en Marc Campos, del Club Poliesportiu Puigcerdà, 33è i Clara Ruiz, que va acabar en la posició número 41.

La gran atracció del dia

Aquest conegut indret de Puigcerdà va atraure una gran quantitat de públic que no es va voler perdre les proves en directe. Un cop finalitzada la cursa dels federats, a les cinc de la tarda va arrencar la prova popular. El guanyador de la prova va ser Hugo Astorga, que va tardar 2'41 a completar el recorregut de 200 metres. El Club Poliesportiu Puigcerdà va estar representat pels joves Gerard Garcia, 16è, Laia Hernández, 29a, Ainara Cros, 30a, Ona Hernández, 31a i Erola Rocías, 38a.