El Barça de Luis Enrique va oferir una bona imatge en la seva estrena a la Lliga i, tot i que va haver de jugar durant tota la segona part amb un home menys, va aconseguir una còmoda victòria davant l'Elx (3-0), gràcies a dos gols de Leo Messi i un tercer del debutant Munir. Més enllà de la victòria, l'actitud de l'astre argentí al terreny de joc va ser, juntament amb el debut del jove davanter format a La Masia, el més positiu dels blaugrana.

En la roda de premsa de dissabte, el tècnic asturià ja havia avisat l'afició, que ningú podria guanyar el seu conjunt pel que fa a la il·lusió. I això és el que es va veure sobre el terreny de joc: un Barça amb moltes ganes d'agradar, amb molta gana, amb urgències de recuperar el temps perdut.

Sense Xavi a l'onze inicial, però amb Rakitic portant la batuta magistralment i amb un Messi hipermotivat, que va tornar a mostrar la màgia que l'ha portat a ser el millor jugador del món, els blaugrana van assetjar la porteria de l'Elx des del primer minut de partit.

Els dubtes a la davantera (Neymar lesionat i Luis Suárez sense poder jugar fins octubre) van portar dos joves a fer d'escuders de Leo Messi: Rafinha i Munir.

Va ser precisament aquest últim, que va iniciar la temporada passada amb el juvenil A, qui va ser l'encarregat d'avisar en primer lloc: després de rebre una passada d'Iniesta va girar-se per engaltar una canonada que va anar a estavellar-se al pal de la porteria defensada per Tyton.

Iniesta enviaria, pocs minuts més tard, una nova pilota al travesser i, posteriorment, Messi, Rakitic i Alves també van provar fortuna des de fora l'àrea, tot i que no van trobar el camí del gol.

L'Elx, tancat a darrere, intentava aguantar les embestides del conjunt local i intentava sortir a la contra, tot i que tímidament. Molt bé al darrere, només va cometre un error greu. I li va costar el primer gol: Sergio Busquets va aconseguir una bona recuperació després d'una mala passada i va enviar una pilota molt ràpia per Messi que es va girar des de la fronal i va creuar la pilota cap al pal llarg per fer el primer gol. Era el minut 42.

El Barça, però, no va poder gaudir de la tranquil·litat que donava el primer gol al descans doncs, en la jugada següent, una pilota que no va poder tallar Busquets, va anar a parar als peus de Rodrigues, qui va ser aturat per falta per Mascherano, que era l'últim defensor i va ser expulsat per Teixeira Vitienes.

Havent de jugar amb deu homes durant la segona part, Luis Enrique va sacrificar Rafinha i va donar entrada a Marc Bartra perquè acompanyés Mathieu a l'eix de la defensa.

Tanta precaució hauria sobrat ja que, als dos minuts de la represa, Rakitic va fer una passada a l'esquena de Pelegrín i Lombán i Munir va aprofitar-la per creuar la pilota amb l'esquerra i sentenciar el partit a favor dels blaugrana.

El Barça va saber respondre molt bé a jugar amb deu homes i no deixava, en cap moment, trenar jugades a un Elx que semblava ser qui jugava amb inferioritat. I, a més, creava perill sobre la porteria de Tyton. Messi, en una jugada marca de la casa, després d'amagar el xut diverses vegades, va trobar el forat que buscava per batre el porter visitant i fer pujar el tercer gol.

Tyton va aconseguir aturar un parell d'accions de Pedro, que havia entrat per Munir i evitava una golejada major dels blaugrana.