Bernat Seuba, ciclista d'Òdena de 18 anys, va confirmar ahir després de la prova celebrada a la població de Tanvald (República Txeca) un nou títol de campió mundial. En aquest cas ha estat en la categoria sènior i confirmant plenament els pronòstics que el donaven com el gran favorit per adjudicar-se a la fi el campionat. Seuba va ser quart classificat en la tercera i darrera de les proves del certamen, darrere el pilot local Martin Kakac (que va fer un zero de penalització), el català Joan Figueras (4 peus al final de les dues voltes a totes les zones que hi havia en el traçat) i de l'espanyol Juan Pedro García (6). Seuba va acumular en les dues voltes un total de 8 peus.

El campió del món explicava en finalitzar la prova i des de l'hotel on es trobava a la República Txeca que "avui era un dia per assegurar, i el trial era molt fàcil per fer un zero. Però en una de les zones he tingut problemes en cada volta. La bici m'ha patinat per davant quan he fet la primera passada i m'ha costat 5 peus; en el segon recorregut m'ha tornat a passar, però només he fet 2 peus. L'avantatge que tenia per les victòries que vaig aconseguir en les altres dues proves, la de Galícia i la del meu poble, Òdena, m'afavorien i han pesat molt en la resolució. He acomplert amb la fita que teníem fixada abans del cap de setmana". Dos anoiencs més han participat al mundial, Marc Seuba (júniors) i Armand Mollà, en elit.

Cinquè títol mundial

Seuba, que és un estudiant d'enginyeria mecànica a Manresa, espera "fer el salt en la temporada vinent a la categoria d'elit, i jo tinc clar que notaré el canvi perquè hi ha molta més qualitat i tindré una gran competència. Ser al davant em costarà". La seva trajectòria ja inclou cinc títols mundials: un de poussin el 2005, el benjamí que va assolir el 2007, el de mínimes en el 2010, el júnior del 2013 (aquest en la federació de l'UCI) i del sènior del 2014, aconseguit a la Biketrial Union International. Seuba (L'Esport Ciclista d'Òdena) té el suport per part de Tuga Igualada, AMG Bike Casp i el suport del tècnic César Cañas.