El Ral·li dos Sertoes, després del pròleg de dissabte, va enfilar ahir la seva primera etapa i va situar de primer classificat l'avianès Marc Coma (KTM), mentre que el pilot anoienc Jordi Viladoms va ser el quart de la jornada i ocupa aquest mateix lloc a la general.

Aquest ral·li brasiler puntua per al campionat del món de raids, de cros-country, i en la jornada d'ahir es van cobrir un total de 216 km, dels quals 155 eren cronometrats, entre Goiana i Caldas Novas. Una primer especial en la qual Coma va completar un inici positiu, assolint la victòria en l'etapa i situant-se de líder amb un marge de més d'un minut respecte el segon.

Coma va treure ahir un temps al portuguès Helder Rodrigues, amb Honda, d'1'17''. El tercer classificat va ser Paulo Gonçalves (Honda), a 2'19'' i quart va ser Viladoms, tot pilotant una KTM, que va emprar 2'25'' més que Coma per cobrir la prova especial. A la general, Coma avança en 1'22'' Rodrigues, 2'00'' sobre Gonçalves i Jordi Viladoms es troba a 2'32''.

Marc Coma començava el dia en la sisena posició arran del que va passar al pròleg, però les bones sensacions que tenia van quedar ben plasmades sobre el terreny en superar tots els seus rivals. En les seves declaracions, Marc Coma va assenyalar que "estic content de començar amb una victòria en la primera etapa. Hem aprofitat com ha sigut l'ordre de sortida, i estic satisfet amb el ritme que he pogut anar agafant. Ens queden encara molts dies de cursa per davant, en tot cas aquest és un ral·li en el qual costa molt agafar avantatge. Ara no cal cometre errades".

Avui, en la segona etapa, es va de Caldas Novas fins a Catalao, en una maratoniana ruta que serà de 266 km, 202 cronometrats.