Daniel Ricciardo ja és una realitat. El pilot australià va aprofitar l'incident entre els Mercedes de Lewis Hamilton i l'alemany Nico Rosberg, que va provocar una punxada del pilot anglès, per aconseguir la seva tercera victòria de la temporada al mític circuit de Spa-Francorchamps. Aquesta és la segona victòria de l'australià, consolidat ja com a tercer a la taula i amb ganes de fer trontollar l'hegemonia dels Mercedes abans de l'aturada vacacional.

L'inici del Gran Premi de Bèlgica va ser electritzant. Ja abans de la sortida, en la volta d'escalfament, el Ferrari de Fernando Alonso no arrencava, fet que va provocar que els seus mecànics es quedessin en pista més temps del permès, la qual cosa va implicar a l'espanyol una sanció de cinc segons. La sortida va tenir Rosberg com a principal damnificat, ja que el seu company Hamilton li va passar com un avió a la recta, i Vettel va fer el mateix per la zona del britànic, i es va situar segon. A darrere va quedar Alonso, que va conservar, no sense problemes, la seva posició davant els atacs de Ricciardo.

Un duel amb incidents

Però amb tot això el líder no es podia estar gaire estona quiet. Rosberg va recuperar la segona posició a Vettel i en un intent d'avançar el seu company Hamilton va tocar amb la part dreta del seu aleró davanter a la roda del darrere esquerra del britànic, i va trencar el pneumàtic, cosa que va obligar Hamilton a tornar a tallers i continuar des de les últimes posicions; tot i això, s'acabaria retirant.

Amb Hamilton fora de combat, Rosberg encarava el lideratge en solitari, seguit pels Red Bull de Vettel i Ricciardo, encara que el de Mercedes havia de parar al voltant de la volta 10 per canviar l'aleró danyat, la qual cosa li va fer perdre moltes posicions. Amb tots els pilots havent fet el primer canvi de pneumàtics, Ricciardo, que va canviar el primer, se situava líder i començava a marcar voltes ràpides per distanciar-se cada cop més d'un sorprenent Raikkonen, que va parar abans que la resta de pilots i es va consolidar segon fent voltes ràpides.

A darrere, amb 4 segons de distància, venien Vettel i Rosberg, que va intentar alguna maniobra arriscada per superar el tetracampió de Red Bull, tot i que finalment va ser avançat per Valtteri Bottas. Amb Ricciardo augmentant el seu avantatge, al voltant dels 14 segons, Vettel, Raikkonen i Rosberg van parar a la volta 22 per posar pneumàtics durs i així poder aguantar fins al final de la cursa.

Rosberg ho intenta

Després de les parades, Ricciardo va mantenir la seva posició, seguit per Rosberg, Bottas i Raikkonen. Rosberg, tot i això, va fer un nou canvi de pneumàtics en el gir 35, a nou del final, per posar un joc amb el qual poder intentar l'atac a l'australià, llavors a 20 segons d'avantatge. Mentre Rosberg retallava distàncies a Ricciardo, Raikkonen defensava el seu tercer lloc davant del seu compatriota Valtteri Bottas, qui finalment l'avançaria. Darrere d'aquests, Alonso batallava amb Magnussen, sancionat després de la carrera per avançar il·legalment l'asturià.

El que retenia la seva situació era Ricciardo, que, malgrat que Rosberg va rebaixar els 20 segons que portava després del canvi de pneumàtics a 3 en l'última volta, aquests van ser suficients perquè l'australià guanyés la tercera carrera de la temporada, i amenaça així els Mercedes en les set curses que resten. La lluita està viva.