El Consell Comarcal de la Cerdanya va acollir la presentació de les novetats de la quarta edició de la Volta Cerdanya Ultrafons, que tindrà lloc el proper mes de juny del 2015. En el mateix acte també es va aprofitar per donar a conèixer l'ambiciós amb una previsió de tres anys de les curses, així com la Gran Volta a la Cerdanya.

Després de tres edicions de la Volta Cerdanya Ultrafons, en què s'han superat el miler de corredors anuals d'una vintena de nacionalitats diferents, l'organització considera que s'ha aconseguit situar la prova i la comarca de la Cerdanya entre els llocs de referència en les curses de muntanya i el senderisme, i que ara cal assentar els fonaments per desenvolupar nous projectes.

La Cerdanya, en 260 km

Entre aquests hi ha la Gran Volta a la Cerdanya, un circuit de 260 km al voltant de la vall que es podrà realitzar en qualsevol època de l'any i en diferents etapes. Actualment s'està treballant en l'edició d'una guia en diverses llengües que descriu el recorregut i que es publicarà de cara a la primavera.

Pel que fa a les curses del 2015, que se celebraran del dissabte 6 al diumenge 14 de juny, hi ha canvis importants en el format. Per una banda, la prova reina de 214 km no es disputarà el proper any per passar a fer-se de forma biennal, per la qual cosa la propera edició serà l'any 2016. La Volta Cerdanya Ultrafons s'alternarà amb la versió competitiva de la Gran Volta a la Cerdanya, una cursa de 260 km per equips que s'estrenarà el 2017.

Això no ha de desanimar els amants de la ultradistància, ja que la Volta Cerdanya Trail creix dels 87 km d'enguany als 122 km que tindrà el 2015. La cursa de 39 km desapareix però en el seu lloc hi haurà dues curses noves: una Marató de Muntanya de 42 km i una Mitja Marató de 21 km. Pel que fa a la Cursa Popular de Muntanya, aquesta es mantindrà amb una distància i desnivell semblant als anys anteriors i, juntament amb les curses més llargues ja esmentades, ompliran el segon cap de setmana de la Volta Cerdanya Ultrafons.

Entre les novetats d'enguany també cal destacar la celebració d'una cursa nocturna d'una distància de 25 km que es celebrarà durant el primer cap de setmana.