Queda menys d'un mes perquè se celebri la Diada de l'Onze de Setembre, dia en què es commemora la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques. Aprofitant que enguany se celebra el Tricentenari, l'exciclista olímpica Sílvia Rovira ha ideat la Ruta 1714 per fer-la amb bicicleta de muntanya, un recorregut que s'iniciarà el mateix dia 11 i durarà 4 jornades.

Aquest any la Diada adquireix un significat especial, tant pel context polític del país com perquè fa 300 anys d'uns esdeveniments que van canviar la història de Catalunya. Per això Sílvia Rovira proposa un recorregut per la memòria històrica que va des de Vic fins a Lleida.

Quatre dies d'història

Al llarg dels dies 11, 12, 13 i 14 de setembre es creuarà una part de Catalunya passant per set comarques i es visitaran els escenaris més importants on van succeir els episodis més destacables de la guerra de Successió, com són l'ermita de Sant Sebastià a Vic, la casa de Rafael Casanova a Moià, el castell de Cardona, la Universitat de Cervera i la Seu Vella de Lleida.