Els dos representants de la Catalunya Central a la Lliga de Campions hauran de fer-ho molt bé per arribar als vuitens de final de la màxima competició europea. El Bayern de Munic, dirigit pel santpedorenc Pep Guardiola, repeteix dos rivals de la fase de grups de l'any passat, el Manchester City i el CSKA de Moscou. A sobre, enguany haurà de veure's les cares contra la Roma, el subcampió italià, que era l'equip més dur de l'últim pot i que substitueix l'aleshores dèbil Viktoria Plzen. Per la seva banda, l'Spòrting de Lisboa del puig-reigenc Oriol Rosell jugarà contra dos equips durs, el Chelsea, vigent semifinalista, i el Schalke, un habitual de la segona ronda europea. El tercer rival, el Maribor eslovè, és un dels més fluixos de la Champions.

Sensacions reviscudes

El Bayern va superar l'any passat com a primer de grup, per un sol gol de diferència, el Manchester City, amb victòria a Anglaterra i derrota a casa. Aquest any, es repeteix partit a l'Allianz Arena per iniciar la competició. En la segona jornada anirà a Moscou i en la tercera, juga al camp de la Roma. L'equip muniquès tancarà la competició en aquesta fase inicial a casa contra els moscovites, als quals ja va vèncer amb facilitat en la passada edició. El Bayern espera haver acoblat Benatia i Xabi Alonso i havia recuperat jugadors per a partits tan exigents.

Contra els alemanys

Per la seva banda, sembla que l'Spòrting de Lisboa d'Oriol Rosell, reforçat amb l'extrem Nani en els últims dies, haurà de lluitar contra el Schalke alemany per aconseguir una segona posició que seria molt positiva. A hores d'ara, el Chelsea és molt superior a tots els rivals del grup, i teutons i portuguesos tenen un nivell similar. El Maribor eslovè, que va accedir a la fase de grups després d'haver eliminat el Celtic de Glasgow, aportarà il·lusió i no serà fàcil guanyar partits a casa seva.