El Barça va presentar ahir el fitxatge més imprevist de l'estiu i el que pot ser l'últim fins d'aquí a un any i mig. Douglas Pereira, lateral desconegut del Sao Paulo, de 24 anys, arriba, segons el director esportiu de l'entitat, Andoni Zubizarreta, per donar "variants tàctiques" a una posició, la de lateral dret, amb sobrepoblació, ja que també hi ha Dani Alves i Martín Montoya. El nou jugador blaugrana es va declarar fan de Dani Alves i va dir que avui mateix es posarà a les ordres de Luis Enrique per canviar les opinions dels que diuen que no té un nivell adequat.

La jornada va ser maratoniana per a un Douglas que va arribar al matí, va passar les proves mèdiques tot seguit i va signar el contracte a la tarda, abans de sortir al Camp Nou amb la seva nova camiseta. Lluirà el 16 que va deixar vacant Sergio Busquets, que va heretar el 5 de Puyol.

Dos anys de seguiment

El més esperat de la jornada, però, era saber el perquè d'una contractació que ningú no esperava. Andoni Zubizarreta va desvetllar que "feia dos anys que el seguíem, i aquesta és una dada que l'ha sorprès a ell mateix quan li he dit aquest matí". Segons Zubizarreta, "és un lateral amb una capacitat ofensiva gran. Té una bona tècnica amb les dues cames i una bona capacitat de joc combinatiu. El seu fitxatge complementa els perfils de lateral que tenim". Va negar que fos un toc d'atenció ni a Alves, ni a Montoya, i va admetre que s'havien plantejat cedir-lo perquè s'adaptés al futbol europeu, però que Luis Enrique ho va desestimar. Zubizarreta i el directiu responsable de l'àrea esportiva, Jordi Mestre, també van ser preguntats sobre la implicació de l'empresa Traffic, responsable de portar els inèdits Henrique i Keirrison al Barça, en aquesta contractació. Tots dos van aclarir que Douglas és cent per cent propietat del Barça i que els tractes han estat directament entre els dos clubs.