Els pavellons de la Copa del Món d'Espanya obren portes a partir d'aquest migdia per oferir setze dies de bàsquet entre les millors seleccions del món; dues setmanes d'espectacle repartit en vuit seus diferents que culminaran el dia 14 al Barclaycard Arena de Madrid, seu de la final. Les grans potències arriben a la cita amb baixes sonades, totes excepte l'amfitriona, Espanya, que iniciarà aquesta nit (22h) contra Iran el camí cap a la seva final. El duel amb Estats Units, que arriba amb una versió light i rejovenida de la que va guanyar l'or als Jocs Olímpics de Londres, es perfila com una hipotètica final que poques seleccions poden evitar.

La primera jornada del mundial comença amb una marató de dotze partits que s'iniciarà a les 12.30 amb un Croàcia-Filipines i que tancarà Espanya. La fase de grups es disputarà a quatre bandes entre les seus de Sevilla, Bilbao, Gran Canària i Granada. La ciutat de l'Alhambra acollirà els cinc partits d'Espanya i Bilbao gaudirà amb els americans. El Palau Sant Jordi de Barcelona tindrà partits de segona fase i una semifinal; la final serà el diumenge 14 a Madrid.

Amb la infermeria buida

La presència d'Espanya, França, Sèrbia i Brasil al grup A de la Copa del Món assegura qualitat i espectacle per la gran quantitat d'estrelles que se citaran al parquet granadí amb Pau Gasol, Navarro, Batum, Teodosic i Splitter al capdavant. França, campiona de l'Eurobasket l'estiu passat, arriba sense la seva gran estrella Tony Parker ni el pivot Joakim Noah. Brasil, en canvi, arriba intacte, amb Marcelinho Huertas, Leandro Barbosa, Varejao, Nené Hilario i el ja citat Splitter. La quarta selecció en discòrdia, amb el permís d'Iran i Egipte, és la Sèrbia del temperamental Djordevic, que té les baixes de Nedovic, Kuzmic i Nenad Krstic, la referència interior., que era dubte però que ha entrat a la llista.