El CE Manresa, amb un resultat de 3-0 sobre el CP Sarrià a la final, es va proclamar ahir el campió de la primera edició de la nova Copa Catalunya amateur. El resultat no ha d'enganyar que el partit va ser molt intens i no va quedar decidit fins als últims deu minuts, quan el manresà Noah, decisiu en la seva entrada al camp a la segona part, va marcar el 2-0 quan faltaven tan sols set minuts.

Que era una final es va notar en els primers compassos de partit, amb poques ocasions de gol i els nervis molt evidents en els uns i els altres. La primera rematada va ser al minut 17, un xut molt desviat del jugador del CP Sarrià, Teixidó. De mica en mica, el Manresa es va fer amo de la situació, tot i la rèplica ferma del seu adversari, un equip de Segona Catalana (el CEM és de Primera) que va plantar cara. En el minut 28, Albert Criado va poder avançar els del Bages, però el seu xut creuat des del vèrtex de l'àrea es va estavellar en el pal després de ser desviat pel porter.

A la segona part, qui va encetar el joc amb més força va ser l'equip del Sarrià, amb dues ocasions: un xut llunyà de Salvador i una acció de contraatac de Patxi. L'última mitja hora, però, ja va ser cent per cent del Manresa, molt més sencer físicament. Noah va anotar l'1-0 en aprofitar un refús al travesser. Els barcelonins van quedar tocats i el segon gol els va enfonsar. Noah va tornar a definir i va mostrar qualitat individual, davant de Bracons. I es va posar colofó amb el 3-0 marcat per Balboa en encertar una jugada d'estratègia.